Dtum
Login with Facebookk
1900 | Január

Oroszlánok által széttépve

Borzalmas szerencsétlenség történt ujév napján a bécsi állatkertben.  

 

Egy Rudovszky nevű állatkerti szolga ki akarta tisztitani a gondjaira bizott oroszlánok ketreczét. Ilyenkor az állatokat egy szomszédos kisebb ketreczbe hajtják, ennek ajtaját elzárják és igy tisztitják ki az üres ketreczet. Rudovszky azonban most nem igy tett. Az oroszlánok jelenlétében látott hozzá a tisztogatáshoz, sőt annyira ment a vakmerőségben, hogy kinyitotta a szomszéd ketrecz ajtaját is, melyben szintén három oroszlán volt.

 

Abban a perczben, mikor az ajtót felnyitotta, az egyik nőstény oroszlán neki ugrott és a nyakán véresre sebezte. Ugyanekkor hátulról két oroszlán ugrott reá, ugy, hogy a szerencsétlen ember a földre rogyott. Az oroszlánok neki estek és tépték, harapták, mialatt ő kétségbeesett hangon kiáltozott segitségért.

 

Nehány szolga oda is sietett és ezek mindenféle módon, tüzes rudakkal, jeges fecskendőkkel igyekeztek elriasztani őket áldozatjuk mellől, mignem szalmát dobtak a ketreczbe és meggyujtották. A lángok mégis szétkergették a bestiákat, de már késő volt. Rudovszky helyett csak egy irtózatosan összeroncsolt holttestet tudtak kihuzni a ketreczből.

 

 

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98