Dtum
Login with Facebookk
1900 | Július

Meggyilkolt járásbíró

Megírták már, hogy Ruby Pál homonnai fiatal aljárásbírót egy tót legény a szabad ég alatt tartott mulatságon leszúrta. Még a következőket jelentik a szomoru esetről:


A Homonna mellett levő Szirtallján, a mely a homonnaiak nyári kirándulóhelye, julius 14-ikén délután uri társasággal mulatott Ruby Pál. A hölgyek rögtönzött tűz körül forgolódtak, a mikor váratlanul feltűnt három felpálinkázott helmeczkei tót paraszt s a tűz mellé furakodott.

 

Az egyik uriember felszólította őket, hogy távozzanak, a mire feleselés volt a válasz. Akkor Ruby Pál szép szóval akarta őket eltávolítani s tartalékos főhadnagy lévén, az egyik tótot, a kin katonasapka volt, elvezényelte. A parasztok erre hátrálni kezdtek már az erdő felé, tótul egyre  feleselve.

 

És most történt meg aztán, hogy az, a ki katonaviseltségére hivatkozott, az albírót, a ki még egyre kérlelte őket, zsebkésével halántékon szurta. Barátai odasiettek hozzá, de már csak karjaikba foghatták a roskadozót. Voltak jelen orvosok is, a kiknek nagysokára sikerült eltávolítani a kést, olyan erősen furódott a halántékcsontok közé.

 

Az atlétatermetű ifju másnap délig küzdött a halállal. Apját, Ruby Márton nyugalmazott gimnáziumi tanárt és anyját táviratilag hívták el Lőcséről a ravatalhoz. A csendőrség elfogta a gyilkost, Rulyák István helmeczkei tót legényt.

 

A gyilkosság okáról annyit tudnak eddig, hogy Ruby a gyilkosnak unokahugát gyermekölés gyanuja miatt letartóztatta. A gyilkos a csendőrségnél azt mondta, nem fél, mert az uj törvény szerint gyilkost többé nem akasztanak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98