Dtum
Login with Facebookk
1901 | Április

A német trónörökös Bécsben

Frigyes Vilmos, a német birodalom trónörököse, április 14-ikén Bécsbe érkezezet, a hol a legnagyobb szivesség fogadta a 19 éves herczeget. A nagy politikai események közt a fejedelmek és fejedelmi vérbeli herczegek látogatása mindig jelent valamit. A német trónörökös e hó 18-ikáig maradt Bécsben.


Ferencz József ő felsége a mult év május 4-ikén tett látogatást Berlinben, a német trónörökös nagykorusitsának ünnepélyén. A fiatal herczeggel uralkodónk nem régiben Münchenben találkozott a bajor régens-herczeg 80-ik születésnapjának megülésekor. Ő Felsége akkor fejezte ki azt a kivánságot, hogy Frigyes Vilmos herczeget óhajtaná Bécsben látni. Erre elhatározták Berlinben a látogatást, mely egyszersmind viszonzása legyen Ferencz József ő Felsége berlini látogatásának.
Az Ausztria-Magyarország és Németország közt való barátság és szövetség nyert kifejezést ebben a látogatásban.

 

Frigyes Vilmos német trónörökös április 14-ikén reggel 8 óra 30 perczkor érkezett meg az ünnepiesen feldiszitett éjszaknyugati pályaudvarra, a hol az uralkodó, a főherczegek, Eulenburg herczeg német nagykövet a német nagykövetség tagjaival, Szászország és Bajorország követei fogadták. Ő Felsége és a trónörökös ezután a nyitott hintókban mentek a városba. Az első kocsiban királyunk és a trónörökös foglaltak helyet, követték a főherczegek.


Az utczákon a rosz időben összagyűlt nem nagy számú közönség ő Felségét és vendégét lelkes tüntetésben részesitette. A Hofburgban várakozott gróf Goluchovszky közös külügyminiszter, Széll magyar és Körber osztrák miniszterelnök. A bemutatkozások után a trónörökös lakosztályába vonult. Délelőtt fél 10 órakor ő Felsége a trónörököst hosszabb magánkihallgatáson fogadta. Délben ő Felsége a vendégek lakosztályában visszaadta vendégének a látogatást.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98