Dtum
Login with Facebookk
1901 | Október

Apróságok az uj elnök életéből

Az Unio uj elnöke Theodore Roosevelt nagy vadász hírében áll. Számos veszedelmes kalandja volt, a melyben nem egyszer forgott koczkán az élete. A legveszedelmesebb kalandja a következő volt: A Rocky-Mountains hegységbe vonult ki a társaság medvevadászatra.

 

Az északamerikai barnamedve jóval veszedelmesesebb állat az európainál: vérengző bestia, a mely akkor is támad, ha nem bántják, rendkívül gyors, a fák megmászásában bámulatosan ügyes és mindezeken felül még rengeteg nagyságu, ijesztő erejü.

 

Barna medvére vadászni tehát nem gyermekjáték. Kora hajnalban foglalta el helyét a társaság és várta a vadat. Egyszerre fölhallatszik a fenevad nehéz lépteinek hangja, azután előbukkan maga a szörnyeteg is.

 

Mindenkiben elakad a lélekzet, csak Rooseveltet fogja el a szilaj öröm. Kirohan rejtekéből és egyenest a medvének veti magát: 30 méterről rálő. A golyó nem nagy kárt tett a medvében, de annál nagyobb dühre ingerelte. Felágaskodott és rohant nagy morgással Rooseveltre. A társaság tagjaiban elhült a vér s kétségbesetten rákiálltottak Rooseveltre:


- Fusson, meneküljön, a merre lehet!
Roosevelt azonban nem hederített a kiáltozókra, nyugodtan megtöltötte puskáját s ujra lőtt a medvére. Ez a lövés már éppen czélját tévesztette és a medve most fokozott dühvel rohant a vakmerő támadója felé.

 

Ekkor már Roosevelt is futásnak eredt s alkalmasint elillan a bestia előtt, ha a legveszedelmesebb pillanatban el nem vágódik a földön. A medve össze-vissza néhány lépésre volt már csak tőle. A vadásztársak rémült lövöldözést kezdtek, hogy ezzel másfelé tereljék a medve figyelmét, de hiába, az csak rohant vakon Roosevelt felé.

 

Az utolsó pillanatban sikerült az ezredesnek féltérdre kapaszkodnia, hallatlan nyugalommal megtöltötte puskáját s az egyszer olyan alaposan lőtte fejbe a medvét, hogy holtan zuhant le nyomban.

Megosztás:
Szerkeszt?ő kommentár
Teddy mackó
Tatár Anita

Theodore Rooseveltnek (a továbbiakban csak  Teddy) legkedvesebb elfoglaltsága a vadászat volt. Egy ilyen sporteseményen történt, hogy Roosevelt nem engedett társainak lelőni egy kölök medvét. A lágyszívű elnök esetét az újságírók azonnal megírták, és hogy teljes legyen a kép, karikatúrát is készítettek róla.


Ez időben Berlinben a Steiff család műhelyében elkészült az első játékmackó. A Steiff család feje-Steiff apuka-olvasott Teddy elnök esetéről, és ennek hatására elsőszülött mackójának az elnök nevét adta, amely a későbbiekben szédületes karriert futott be.


A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A régi és az új elnök Theodore Rooseveltről készült karikatúra
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98