Dtum
Login with Facebookk
1901 | Október

A Budapesti Torna-Club athletikai viadala

Budapesti Torna-Club f. é. szeptember 15-iki nemzetközi athletikai viadalán kellemetlen meglepetést okozott Janda a kitünő prágai diszkoszdobó távolmaradása, sőt gúnyos megjegyzésekben sem volt hiány, melyek oda czéloztak, hogy a külföldi versenyző neve csak reklám czéljából vétetett fel a programmba.


Az Athletic-Club, *Sparta* kivánsága folytán közöljük annak, a B.T.C. elnökségéhez intézett, az elmaradást indokló levelét, mely magyar fordításban így hangzik:

Mélyen tisztelt Budapesti Torna-Club Budapesten.


Janda Frant. úr, tagságunknak meg nem jelenése bizonyára többeket gondolkodóba ejtett az iránt, mi okozhatta ezen komoly sportférfiu távolmaradását és Önöket mint rendező egyletét ezen meg nem jelenés miatt egyes oldalról bizonyára a cselfogás szemrehányásával illették.


Ezennel kijelentjük, hogy Janda Frant a legkomolyabb szándékkal adta be nevezését Budapesten, de vadászaton történt meghülése folytán több napig volt kénytelen ágyában fekve maradni, mi által a Budapesten való indulás lehetőségétől megfosztatott.


E mellett a nagyérdemű magyar sportközösség előtt annak is óhajtunk kifejezést adni, hogy sporttevékenységünk legboldogabb napjának tartjuk mindenkor, ha kedves sporttársainkkal Budapesten találkozhatunk és ez által gyakori prágai látogatásaikat viszonozhatjuk.


Kiváló tisztelettel az Athletic-Club *Sparta* nevében Vaclav Rudl. hon. Secr.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98