Dtum
Login with Facebookk
1902 | Május

A hollandi királynő nagy beteg

A hollandok ifju királynőjéről szomoru hírek érkeztek e hó 5-én a looi kastélyból. Míg az előtte való napokon azt jelentették, hogy Vilma királynő állapota javul, elannyira, hogy az orvosok engedélyével néhány órára is el hagyhatta az ágyat, addig május 5-ikén a legaggasztóbb hírek döbbentették meg Hollandia lakosságát.

 

Vilma királynő ugyanis, valószinüleg a betegség okozta elgyengülés következtében, immár másodszor időelőtt szült és az orvosok kénytelenek voltak rajta sulyos operácziót végrehajtani. A táviratok arra engednek következtetni, hogy az orvosok aggódtak a királynő életéért.


Már május 4-ikén mutatkoztak a különben egészséges alkatu fiatal asszonyon a korai szülés jelei. Rosenstein orvos ezt a kiállott tifusz után kikerülhetetlennek mondta. A királynő a tifusz után annyira gyönge volt, hogy az orvosok nem altathatták el s altatás nélkül végezték az operácziót.

 

Kínzó fájdalmakkal szenvedett a nagybeteg a műtét alatt, a mely teljesen három órát tartott. Az anyakirályné, a ki tudta, hogy milyen veszedelemben forog leánya, többször idegrohamot kapott. Vilma királynő a műtét közben elvesztette eszmétetét s az orvosok már el voltak készülve a végső veszedelemre. Az operáczió után a beteg megkönnyebbült. Mindez május 4-ikének estéjén történt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98