Dtum
Login with Facebookk
1902 | Március

Wiener F.C.1898.- W.A. Sp. C. 1:1 eldöntetlen, egy pofon az utóbbi egylet javára

Tudniillik Bécsben nem csak a képviselőházban, hanem a játéktéren is csattantak nyaklevesek, a mi a bécsi football-sport kedvelőinek inelligencziájára vet világot.

 

Mult vasárnapon találkozott ugyanis a két rivális egymással az osztrák Unio bajnokságáért vívott küzdelemben s az elkeseredett harcz vége az lett, hogy a második félidő elején Huber a W. A. C. fowardsa egyik ellenfele által rajta ejtett szabálytalanságot pofonnal korrigálta, mire a W. F. C. 1898. játékosai a játszóteret rögtön otthagyták.

 

Mennyivel örvendetesebb tényt konstatálhatunk a magyar football-játékosokról, kik magukra ennyire igazán nem feledkeztek meg s a mi a mult heti M. U. E. – 33 F.C. match lefolyása mutatta, daczára a két csapat egyenlőségének – az ellenfél megbecsülését s a szabályokat mindig szem előtt tartva, a fair játékban igyekezett a két rivális a football-sportnak nemes intenczióit kifejezésre juttatni.

Megosztás:
Szerkeszt?ő kommentár
Szabálytalanságok
Pálinkás Judit

A cikk a Magyar Úszó Egyesület 33-as F. C. közötti 1:1-re végződő mérkőzését állítja a magyar csapatok elé követendő példaként, amit a korrekt és fair játék jellemzett. A bíró Guttmann Alfréd (B. T. C.) volt.

 

Az első osztályú csapatok mérkőzésein ekkor már rendszeressé váltak a szabálytalanságok. A játékosok szóban sértegették egymást, de durvaságra és tettlegességre is sor került a mérkőzéseken. Ha nem értettek egyet a bírói döntéssel a csapatok, kezdetben egyszerűen levonultak a pályáról.

 

Számtalan mérkőzésről olvashatunk, mely félbeszakadt egy valós vagy vélt sérelem miatt. Az elmaradt mérkőzéseket azután újrajátszották, ha megjelent egyáltalán a sértett csapata. Ha nem, a jelenlévő csapat kapta a pontot.

 

Az M. L. Sz. sportbizottsága a legradikálisabb eszközökkel próbált véget vetni a túlkapásoknak. A szabálytalanul játszó sportolókat már ekkor hosszú időre eltiltotta a mérkőzésektől. Állítólag a szabálytalanságokat is a külföldi csapatoktól lestük el, nemcsak a sportszerű játékot. A cseh Slaviától pl. azt, ha éppen lőni készül az ellenfél játékosa kapunk előtt, játékosunk vágódjon el, mintha felrúgtak volna. Pofozkodásig a magyar csapatok eddig még nem jutottak el.


A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98