Dtum
Login with Facebookk
1902 | Október

Inkompatibilitás

Puky Gyula, Debrencen város főispánja, a következő rendeletet intézte Debrecen város polgármesteréhez:
Felmerült esetek alkalmából szükségesnek tartom a tanácsnak s a város tisztikarának mindazokat a tagjait, ideértve a város polgármesterét is, akik a helybeli pénzintézetek vagy iparvállalatok igazgatóságának vagy felügyelő-bizottságának tagjai, vagy aki emez intézeteknél másnemü tisztséget viselnek, az 1886. XX. t-c. 57. §. b) és i) pontja alapján figyelmeztetni arra, hogy az emlitett tisztviselők az idézett törvénycikk 50. §-ában kifejezett tilalomnál fogva, nem vehetnek részt a város olyan ügyeinek elintézéseiben és olyan tanácsi vagy közgyülési határozatok hozatalában, amelyekben az illető pénzintézet vagy iparvállalat érdekelve van. Amidőn mindezeket Nagyságod szives figyelmébe ajánlom, egyuttal felkérem, hogy eme figyelmeztető iratom tartalmát a tanács tagjaival s a tisztikarnak ama tagjaival is, akik a törvényhatósági bizottságban szavazati joggal birnak, közölni sziveskedjék.

Megosztás:
Szerkeszt?ő kommentár
Inkompatibilitás
Szabóné Fricska Anna

Az inkompatibilitás szó szerinti jelentése: összeférhetelenség, össze-egyeztethetetlenség. A cikkben hivatali összeférhetelenség.


A városi döntésekre jogosult képviselők és vezető tisztviselők egyéni érdekérvényesítését korlátozza a rendelet azzal, hogy érintettség esetén nem vehetnek rész határozatok meghozatalában.


A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98