Dtum
Login with Facebookk
1903 | Augusztus

Agyonlőtt milliomos

Ujhelyi Lipót hódmezővásárhelyi milliomost, kit fukarságáról országszerte ismernek, Marik János földműves Medgyesházán augusztus 9-én agyonlőtte.

 

Ujhelyinek földeladásból származó követelése volt Marikon. Beperelte s a bíróság elrendelte a végrehajtást, a melyet Ujhelyi maga akart foganatosítani. A végrehajtó kiment a szántóföldre, a hol már keresztbe volt rakva a buza.

 

De ez nem volt elég a Ujhelyinek, ő még a kukoriczát is akarta, a mely az idén különösen bő termést ígért. Hiába kérlelte Marik, ne bántsa a kukoriczát, Ujhelyi hajthatatlan volt, nógatta a végrehajtót, hogy végezze a dolgát. Marikot elfogta a düh, revolver volt a kezében s ezzel lőtt Ujhelyire, a kit nyakszirten talált a golyó. Pár lépést még vánszorgott a sebesült, aztán összerogyott s meghalt.

 

Ujhelyi Lipót nemcsak fukarsága révén volt ismeretes, de sokat beszélnek róla akkor is, a mikor a hamis tanuzásért s hamis tanuszerzésért pörbe fogta a fenyítő bíróság, s egy évi fogházbüntetésre ítélte.

 

Eleinte bujdokolt az ítélet elől, azután mégis kénytelen volt leülni a büntetést Szegeden, a honnan nemrégiben szabadult ki. Marik, ki most megölte, a véres tett elkövetése után nyomban jelentkezett a csendőrségnél. Marik békéscsabai származású tót ember. A vizsgáló bíró kihallgatás után Marikot a további intézkedésig szabadlábra helyezte.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98