Dtum
Login with Facebookk
1903 | Augusztus

A hónap rövidhíreiből

Az uj közös pénzügyminiszter

A Kállay Benjámin halálával megüresedett közös pénzügyminiszteri állás nem maradt soká betöltetlenül. E fontos állásra Ő Felsége b. Burián István athéni követet nevezte ki, a ki egyesiti magában mindazokat a tulajdonokat, melyek Kállay örökének átvételére alkalmassá teszik. A közös pénzügyminiszternek magyar embernek kell lenni, mert különben a közös miniszteriumban nem lenne magyar. Szükséges továbbá, hogy mivel a közös pénzügyminiszterség össze van kötve Bosznia és Herczegovina kormányzásával, az illető alaposan ismerje a Balkán-félsziget viszonyait. S Burián Istvánban mind a két kellék megvan.

 

 

 

Tűzvészek

Hatvanban julius 30-ikán a vaggonkölcsönző-részvénytársaság vasuti telepén kigyulladt a nagy faraktár, mely porrá égett s a tűz martalékául esett tizenöt vaggon és a műhely egy része is. – Felek szebenmegyei községben 43 lakóház és mellék-épületei pusztultak el.

 

 

 

Tél augusztusban

Augusztus 19-én és 20án az egész országban szokatlan hűvös időjárás volt, Liptómegyében pedig fagyos havazás. A gabona még most érik ott, az aratás megkezdődött s augusztus 20-ikán a Vág völgyében 4, a magasabb helyeken 10 foknyi hideg köszöntött be s egész nap havazott. Másnap kemény dér után kiderült az idő, s az összes hegyek ragyogtak a hótól. A hegyi patakok befagytak s a havasok alatt legelő marhacsordák, juhnyájak sokat szenvedtek. A fürdőkben levő nyaralókban mindenütt fűtöttek, a hol volt kályha.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Burián István A hatvani vasútállomás Vág-völgy
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98