Dtum
Login with Facebookk
1903 | December

Előkelő gonosztevő

Milánóban az előkelő társaságok egyik legismertebb tagja, Vecchio Angelo lovag, a kinek mint sportembernek is nagy híre volt, a városon kívül kibérelt egy villát s oda elcsalta fiatal barátját, Beretta Luigit, aki igen gazdag ember.

 

A villa egyik szobájában Vecchio Mapelli nevű szolgája segítségével egy székhez szíjazta a fiatal nemest, revolvert szögezett a mellének s kényszerítette, hogy írja meg végrendeletét, a melyben kijelenteti, hogy öngyilkos lesz és vagyonának kétharmad részét jótékonyczélra, egyharmad részét pedig legjobb barátjának, Vecchionak hagyja.

 

Miután a megkötözött fiatalember mind ezt megtette, Vecchio agyon akarta lőni áldozatát, de az könyörgött életéért és megígérte, hogy az egész dologról hallgatni fog s nem tesz följelentést.

 

Vecchio engedett, elutazott s megbízta szolgáját, hogy Berettát fojtsa bele a fürdőkádba. A szolga azonban szabadon bocsátotta Berettát, aki azonnal följelentette Vecchiót.

 

A följelentésre letartóztatták Mapelli szolgát és Vecchio testvérét, továbbá elrendelték a bűnös körözését. A bűnös hamarosan értesült erről, s hogy az igazságszolgáltatás kezét elkerülje, Rómában öngyilkos lett.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98