Dtum
Login with Facebookk
1903 | Február

A gróf Lónyay-pár

Gróf Lónyay Elemér és neje, Stefánia belga királyi herczegnő deczember óta a franczia déli tengerparton tölti a telet. Cap-Martinban laknak, hol néhai Erzsébet királyné is szeretett időzni.


Itt értesültek a lapokban elterjedt hírekről s a legnagyobb fölháborodással jelentették ki azok alaptalan voltát. A gróf egy bécsi hírlaptudósító előtt, ki fölkereste, kijelentette : *Bátran megírhatja, hogy családi boldogságunk zavartalan.*

 

Ugyan e tudósító még ezeket írja:


Az a ház, a melyben a gróf pár lakik, igen szép fekvésü és nagy kert veszi körül. Az előcsarnokban, a melyet nagy tükörajtók választanak el a nagy fogadó-teremtől, látogatókönyv van kitéve, a melynek borítékán S betű látható királyi koronával.

 

Tele van írva látogatók, tisztelgők neveivel, ámbár a grófi pár nagyon visszavonultan él és csak ritkán vesz részt azokban az ünnepélyekben, a melyeket Cap-Martinben a világ minden részéből együvé kerülő előkelő vendégek rendeznek.

 

Annál többet sétálnak azonban a természeti szépségekben gazdag környéken, mely alkalommal több kedvencz kutyájuk kiséri őket. Képünk is egy ilyen séta utáni pihenő közben tünteti fel a grófi párt, a mint egy árnyas fa alatt leültek, a kutyák pedig egész bizalmasan melléjük telepedtek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98