Dtum
Login with Facebookk
1903 | Szeptember

Szemle

Alig pár nap választ el már bennünket a hivatalos őszi szezon kezdetétől. Szeptember 20-án már 2-3 bajnoki mérkőzés lesz és az egyesületekről még alig kapni híreket.

 

A pályákon a rendszeres munka még nem kezdődött meg, pedig már itt lenne a komoly training ideje. A nyár folyamán a legtöbb egyesületről alig hallottunk valamit; ezt nem hibául rójuk fel, mert a nyár a football-sportban a pihenés ideje. Voltak azonban egyletek, melyek az idei abnormalisan hüvös időjárást kihasználták és néha-néha szerepeltették csaptaikat.

 

Különösen két pálya van a fővárosban, illetve a főváros közelében, amelyet természeti fekvése megvéd a nagy hőség ellen és lehetővé teszi a játékot. Mindkettő a Dunán fekszik; az egyik Margitszigeten, a másik a Népszigeten.

 

A margitszigeti pálya az idei nyáron csendesebb volt, mint tavaly. Még most is élénk emlékezetünkben van pedig a mult évi Margitszigeti Labdarugó Csapat szép szereplése, mely a Magyar Athletikai Club és a Műegyetemi Football Clubból alakult. Az idén a MAC. és a Postás csapatból kellett volna megalakulnia, de sajnos, egyszer sem játszott, mert a Postások a nyarat egészen a pihenésnek szánták. A MAC. nyári csapata állandó és szorgalmas traininget folytatott, többször mérkőzött, úgy hogy jó formája mellett szép reményekkel tekinthet az őszi mérkőzései elé.

Zajos és eredménydús működésre tekinthet vissza a Népszigeti Labdarugó Csapat, mely a Műegyetemi Football Club és az Ujpesti Torna Egylet játékosaiból alakult. A szerencsésen összeállított csapat szereplése valósággal meglepetésszámba megy, mert az eddigi 9 mérkőzéséből győztesként került ki, pedig elsőrangú első osztályú csapatokkal is mérkőzött. A többi fővárosi csapat nyári munkájáról nem adhatunk számot, egy-két kirándulást leszámítva, alig dolgoztak. Csupán a Budapesti Athletikai Club és a Törekvés csapatait láttuk egynehányszor a pályán. Különösen ez utóbbi szép formában van.


Érdekes jelensége volt az idei holt szezonnak az a sok apró ifjusági csapat, amely a legkülönbözőbb hangzatos nevek alatt alakult és szerepelt. Mindenesetre csak örülhetünk annak, hogy az iparos s a kültelki ifjúság e szép sportot űzi, félünk azonban attól, hogy az ellenőrzés és fegyelem hiánya csak visszaélésre  ad majd alkalmat. Fölhívjuk erre a körülményre a szövetség figyelmét.


A vidéki spotegyesületek football-csapatai a nyáron szépen működtek. Nagy részük volt ebben a szerte-széjjel nyaraló fővárosi játékosoknak is, akik vidéken ilyenkor valóságos missiót teljesítenek. Fővárosi egyesületeink is el-ellátogattak hozzájuk; így a Magyar Athletikai Club Szabadkán, a Ferencvárosi Torna Club Kaposvárott, a Műegyetemi Football Club Szombathelyen, a Budapesti Torna Club Debrecenben vendégszerepelt szép sikerrel, egy-egy ujabb lökést adva a vidéki sportélet fejlődésének.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A  Postások futballcsapata 1902-ben Budapesti Torna Club csapata
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98