Dtum
Login with Facebookk
1904 | Június

Tornaverseny Aradon

A magyarországi tornaegyletek szövetsége az idén Aradon tartotta rendes évi közgyűlését a pünkösdi ünnepek alatt s ezzel kapcsolatban az országos tornaünnepet; ugyanekkor az aradi tornaegylet 25 évi fennállása alkalmából zászló-szentelési ünnep volt. A huszonöt évi jubileumot díszközgyűléssel ülték meg a városházán, az egész országból odasereglett tornászok jelenlétében, Urbán Iván főispán elnöklete alatt.

 

Jelen volt több főrendházi tag és országgyűlési képviselő, Arad város világi és egyházi előkelőségei igen nagy számban. A teremből aztán kimentek a városháza előtti térre s ott tartották a zászlószentelést, melyen Andrényi Károlyné volt zászlóanya.


Kora délután az összes tornaegyesület tagjai kivonultak a versenytérre, a hol a szép rendben felállt tornászokhoz gróf Teleki Sándor országgyűlési képviselő, az országos tornaszövetség elnöke mondott beszédet. Erre előléptek az összes tornaegyletek zászlótartói, meghajtották zászlaikat a közönség előtt; a zászlókat aradi szép hölgyek egyenként megkoszorúzták. Majd a tornászok s velük a közönség elénekelték a Himnuszt.


Erre következtek a versenyek: szabadgyakorlatok, szertornázás, síkfutás, diszkoszvetés, magasugrás, labdarúgó mérkőzés, - valamennyi szépen sikerült s érdekes látványosságot nyujtott a nézőknek. Vívó-akadémia és tornász-bál fejezte be a pünkösd első napjára kitűzött ünnepélyeket. A versenyeket folytatták másnap, pünkösd hétfőjén, is s közben a tornászok megkoszoruzták az aradi vértanúk-szobrát.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Szabad gyakorlatok Az ifjúság elvonulása a versenyek végeztével Gróf Teleki Sándor
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98