Dtum
Login with Facebookk
1905 | Július

Wimbledoni bajnoki lawn-tenisz versenyek

A bajnokságra 74-en jelentkeztek, ami rekordszám. Az amerikaiakhoz fűződött remények nem teljesedtek a különösen váratlan volt C. Ward, az idei amerikai bajnok veresége, aki csak két héttel azelőtt oly könnyű szerrel nyerte meg majdnem ugyanazon ellenfelekkel szemben London tennisz-bajnokságát.

 

Ellenben váratlan nagy eredményt ért el Brookes az ausztráliai bajnok, akitől bár az előzőleg London bajnokságáért folytatott küzdelmekben hatalmas formát mutatott, de vereséget szenvedvén Ward-tól, még sem vártak ily kiváló eredményt.

 

Legjobban tartották magukat az amerikaiak a páros férfi-bajnokságban, hol Lurend-Clothier pár csak a döntőben szenvedtek vereséget az angol Smith-Riseley pártól.

 

A női bajnokságot az amerikai Miss Sullon nyerte meg meglehetős könnyen győzvén le összes ellenfelét s a védő Miss Douglas-t is, ki azonban kézfájása miatt nem volt tökéletes formában. A női bajnokság volt az egyedüli, mely gazdát cserélvén idegenbe kerül, mert a férfi bajnokságok döntőjéből kikerült győztesek, a két Doherty hatalmas tudása és bámulatos technikájával szemben tehetetlennek bizonyultak. Ez a két testvér őrzi az angol tennisz-sport szupremacióját más nemzetek ellen és ezidőszerint legyőzhetetlenek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98