Dtum
Login with Facebookk
1906 | December

A vasutasok fizetésrendezése

Szterényi József és Ludvigh Gyula államtitkárok egy lap jelentése szerint, nevezetes nyilatkozatokat tettek a vasutasok fizetésrendezéséről. 

E szerint Szterényi kijelentette, hogy a kormány a vasutasok fizetésrendezését a rendelkezésre álló legrövidebb idő alatt megvalósítja.
Erre nézve – mondja Szterényi – már ismételten hangoztattuk, hogy ezt a munkánkat még az idei tél folyamán nyélbe ütjük. Természetesen – és itt minden mellékkörülményt is tekintetbe kell venni – biztos határnapot a törvény benyujtására és annak keresztülvitelére nem szabhatunk meg. A fontos az, hogy a kormány teljes odaadással dolgozik a fizetésrendezési tervezet megvalósításán és ez, azt hiszem, mindenkit megnyugtathat. 

Ludvigh Gyula államtitkár, az államvasutak igazgatója a fizetésrendezésről a következőket mondotta:
A fizetésrendezésre a fedezetet is megtalálták a hívatott körök. Ez a fedezet pedig abból áll, hogy a refakcziákat revideálják s a mi még ennél is fontosabb , bizonyos mértékben fölemelik az államvasuti tarifákat. Ez az ujítás természetesen nem kis reczenzust fog kelteni az érdekelt körökben, de be kell látniok, hogy az eljárás jogosúlt, mert az utóbbi időben a munka és a szükségleti czikkek is mind megdrágultak. Ezt a vasútüzem is érzi és neki is csak igyekeznie kell jövedelmét fokozni.

Ime, itt a fedezet a személyzet fizetésrendezésére, a mely a mi tervezetünk szerint tizenöt millió koronára rúg.
Ez a legkevesebb, a mit egy ilyen hatalmas testület fizetésrendezésére fordítani kell. A tervezet készen van. Most revideáljuk és remélem, a jövő hét folyamán beterjeszthetem a kereskedelemügyi miniszter elé. Hiszem, hogy a tervezetet a maga teljes egészében magáévá teszi a kormány s így röviden elintézhető lesz a fizetésrendezés nagy kérdése.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Szterényi József kereskedelmügyi államtitkár megérkezése a kiállításra Villamos vasutasok sztrájkja Villamos vasutasok sztrájkja
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98