Dtum
Login with Facebookk
1906 | Július

A M.A.C. nemzetközi lawn-tennis versenye

Vasárnap fejezték csak be a M.A.C. nemzetközi lawn-tennis versenyeit, melyeknél nagyobb szabásu meeting, legalább a résztvevők számát tekintve, nálunk még nem volt. A versenyeket a fenséges védnökök József magyar kir. herczeg és Auguszta kir. herczegnő is megtekintették. A rendező egyletnek segítségére jött társadalmunk színe-java is és a felajánlott értékes tiszteletdíjak egy csomó prágai és bécsi versenyzőt vonzottak fővárosunkba.


A megjelent külföldiek között igazán elsőrangu Zemta Razny és Amende asszony. Razny prágai bajnok határozottan jobb, mint hazai versenyzőink, labdafogása biztos, ütései nem tul élesek, de fel helyezettek és helyezkedése kitűnő.


A bajnokiban különösen jól volt disponálva és csak Segner tudott neki egy set-ben erélyesen ellenállani. Amende asszony nem jobb, mint Madarász Margit, de fáradhatatlan játékával sikerült a hölgybajnokságot, kimerült ellenfelével szemben, megnyernie.

 

Cistecky rendkívül energikus játékos, különösen jó volt a páros versenyben, míg a bajnokságban második helyét a sors kedvezése folytán szerezte meg, miután legjobbjaink egymással kerültek szembe. Redlich Félix kitűnő hálójátékos, de tul merész, míg a Bertrand fivérek alig érnek fel első klasszisukhoz. Hölgyvendégeink között valóságos feltűnést keltettek a bécsi Klima nővérek, a 14 éves Klima Willy máris kész művésznő, erős drive-jei, adogatása és biztos, éles labdáival sokszor aratott zajos tapsot. Maschkáné a hölgynégyesben kitűnő partnere volt Amende asszonynak.

Versenyzőink, sajnos, nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeinket, bár a fejlődés szemmel látható és ezt kizárólag annak rovására írjuk, hogy nincs még megfelelő versenyrutinjuk. Nem egyszer gyönyörű játékot láttunk ugy Segner-től, mint Tóth-tól, különösen utóbbi játéka az első oszt. handicapben Razny ellen érdemel dicséretet.

 

Csekély (5/6) előnnyel indulva fölényesen verte kitűnő ellenfelét. Igen sajnálatos, hogy legjobb játékosaink nem fektetnek kellő sulyt a páros versenyre és alkalomról-alkalomra más, rendszerint nem is megfelelő összeállításban játszva eredményt elérni nem tudnak. Így Segner, gróf Törökkel indult minden esély nélkül; egyedül a Tóth – Zsigmondy páron látszott meg, hogy együtt gyakoroltak és értik egymást. Schmid és Fabinyi nem sokat fejlődtek, különösen Fabinyi-től vártunk volna többet. Lauber Dezső, a fáradhatatlan rendező, játéka nagy haladást mutat és a handicapekben szép szerepet játszott.


A meeting legkellemetlenebb meglepetése Madarász Margit sikertelen szereplése, pedig kitűnő hölgyjátékosunknak csak Amende asszony volt teljesen egyenrangu ellenfele. Azonban tulbecsülte erejét, a bécsi és prágai versenyek fáradalmai után itthon már fáradtan indult és különösen a csütörtöki nap, melyen az elutazni akaró vendégek miatt, ugyszolván összes játékait kénytelen volt lejátszani, teljesen kimerítette.

 

Cséry Katicza a hölgypárosban játszotta legszebb set-jét a midőn csak óriási küzdelem után engedték át az Amende – Maschka párnak a győzelmet. A handicap számokban igen kellemesen tűnt fel fiatalabb gárdánk fejlődése.


A versenyek rendezése és lebonyolítása, daczára annak, hogy a nagy eső kétszer is megakasztotta azokat, igen sikerült és ez a rendező egyleten kívül nagy érdeme a budapesti lawn-tennis club vezetőinek is, kik buzgón segédkeztek a rendezésben.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Madarász Margit, a Balaton 1905. évi hölgy lawn-tennisz bajnoka Cséry Katica teniszező Segner Pál, a Balaton lawn-tennisz bajnoka 1905. évre
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98