Dtum
Login with Facebookk
1907 | Február

Szénlopás a fővárosban

Hetek óta egyre felhangzik a panasz, hogy a nagy széndrágaság mellett a nagyközönséget még a szállított szén sulyával is megrövidítik a szénkereskedők. Az utóbbi hetekben valóban egyre másra büntették a szénkereskedőket, akik természetesen azzal védekeztek, hogy nem ők a bűnösök, hanem a szenet szállító alkalmazottaik.

És ebben részben igazuk is lehet a szénkereskedőknek habár alkalmazottaikért, első sorban ők a felelősek. A téli napokon nap-nap után szinte minden órában láthatók a szenes zsákokkal megrakott kocsik, amint végig döczögnek a főváros utczáin.

De vajjon ilyenkor kinek jut eszébe figyelemmel kisérni ezen szenes kocsikat, ha csak valamelyik tulbuzgó vásárfelügyelőnek nem, hogy vajjon a kocsikon levő zsákokban meg van-e a vevőnek eladott sulymennyiség? Pedig, ha egy-egy kocsit így végig kisérne valaki, az utvonalakon, igen érdekes dolgokat tapasztalhatna.

Mi nem sajnáltuk a fáradságot s fényképészünk a minap nyomon követett két szenes kocsit, s melyen nem csak tapasztalta, de – mint e heti számunkban látható – fényképfelvételekkel meg is örökítette, hogy milyen módon dézsmálják meg a szénnel telt zsákokat.

A szénlopást – mint képünkön is látható – rendesen ketten vagy hárman végzik.
Az egyik felvágja ügyesen a leólmozott zsákot, mialatt a másik már készen tartja az üres zsákot, a melybe a lopott szenet összegyüjtik. A felvágott zsákot aztán vagy bevarják, vagy pedig olyan ügyesen kötözik be, hogy a vevő észre sem veszi, hogy megdézsmálva kapja az amugy is drága szenet.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98