Dtum
Login with Facebookk
1907 | Január

Ingyen kenyér

A főváros szegényeinek nyomora a tél kezdetével még elviselhetetlenebb.
A munka hiánya, a nyomorgók és éhezők száma napról-napra emelkedik s sokan, igen sokan a főváros külső fénye és pompájától elvakitva, alig tudják, hogy sok ezerre megy azok száma, kik az éhség rettenetességével küzdve mohón várják a betevő falatot, a legszükségesebb harapás kenyeret.

A jótékonyczélu egyesületeink, az ismeretlen magányosok még egy csekély hányadát sem képesek annak a nyomornak enyhiteni, mely a főváros lakóinak százezrei között a kétségbeesésbe kergeti az éhezőket.

Éppen ezért dicséretreméltó jótékony-intézményeink közé tartozik az ingyenkenyérosztó bolt, melyet a szabadkőművesek tartanak fenn a Podmaniczky-utczában, ahol több száz szegény munkanélküli jelenik meg, hogy éhsége csillapitására átvegye a kiosztott ingyen kenyeret.


Az éhező-fázó tömeg már jóval korábban elfoglalja az ingyen-kenyérrel felhalmozott helyiség környékét és meghuzódva egymásmellett várakoznak a kiosztás pillanatára. Ilyen hasonló humánus intézmény már több van a fővárosban, de még mindég kevés ahhoz, hogy a végtelen nagy nyomort, ha csak ideig-óráig is enyhiteni tudja.

Az e heti számunkban közölt képünkkel bemutatjuk azt a jelenetet, a mikor a szegény éhezők százai, asszonyok, férfiak várakoznak az ingyen kenyér kiosztására.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Szegény asszonyok és leányok csoportokban állnak Szegény foglalkozás nélküli emberek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98