Dtum
Login with Facebookk
1907 | Július

Amerikai zsokék a magyar lóversenyen

Mikor Londonban megjelent az első amerikai zsoké, a híres Tod Sloan, mindenki kinevette furcsa lovaglását. A sport-közönség azonban hamarosan meggyőződött arról, hogy a kis amerikai zsoké lova nyakára guggolva egymásután győzi le a nagy „várásra lovagló” angol zsokékat és attól kezdve egész Európában népszerűekké lettek az amerikai zsokék és az amerikai lovaglás.

 

A mi versenytereinken is hat kiváló amerikai zsoké lovagol nagy sikerrel: Taral Fred, Taral John, Rigby, Martin, Miles és Birkenruth. A negyvenéves Taral a most lefolyt tavaszi versenyeken aratta legszenzácziósabb diadalát: öt versenyt nyert egy napon. Nálunk már fellépésének első idejében megszerették, amit nemcsak zseniális lovaglásának, hanem becsületességének és megbízhatóságának is köszönhet. Remélhetőleg apjának nyomdokaiba fog lépni az ifjabb Taral is, aki a mult évi bécsi lóversenyen lovagolt először szép sikerrel.

 

Birkenruth is legjelesebb lovasaink közé tartozik. 1905-ben jött hozzánk és gyönyörű lovaglásaival hamarosan megnyerte a sport-közönség tetszését. – Az egy év óta nálunk lovagló Rigby 1899 óta Angliában és Francziaországban szerepelt, ahol egy év alatt 108 győzelmet aratott. Az idén mutatkoztak be nálunk Miles és Martin. Ők még csak ezután fogják bebizonyítani, vajjon méltók-e arra a jó hírre, mely jöttüket megelőzte.


A hat amerikai zsoké arczképét itt mutatjuk be olvasóinknak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Fred Taral zsoké John Taral zsoké Barry Birkenruth amerikai zsoké B. J. Rigby és J. H. Martin zsokék M. Miles amerikai zsoké
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98