Dtum
Login with Facebookk
1907 | Március

Birkózó-verseny Nyíregyházán

A nyíregyházi verseny igen tanulságos volt; nehány igazán szép s értékes mérkőzés élvezetet szerzett a színházat megtöltő, laikus közönségnek és a szakértőknek egyaránt.

 

A versenyzők is kitettek magukért; könnyüsulyban egy pár uj csillag tűnt fel, akik, ha megtanulnak birkózni, méltó utódai lesznek a mostani könnyűsulyu birkózó gárdánknak. Aránylag leggyengébbek vagyunk a középsulyban; e sulycsoportban jelenleg nincs egy klasszis birkózónk sem. Részint könnyű sulyuk (74-76 kg), részint fiatal koruk, de főleg kevés tudásuk s kevés trainingjük miatt még az ügyesebbek – mint pl. Bloch, Előd és Székelyhidy – sem lesznek képesek megtartani középsulyban azt a nívót, amelyen az már volt. Nehézsulyu birkózónk még nagyon kevés van.


A győztes bajnokok, nehézsulyban: Pay’r Hugó Magyarország bajnoka most oly formában, hogy az április 14-iki magyar bajnokságon még Weisznek is fog vagy 10 perczig állni tudni.


Középsulyban Chambré Miklós (M.A.C.) szép sikert ért el remek *Hitzler*dobásával, amennyiben összes ellenfeleit ezzel győzte le. Ha szorgalmasan trainírozik, a bajnokság komoly jelöltje.


A könnyűsulyu Orosz Miklós (Postás) még a régi gárdából való, még azok közé tartozik, akik a birkózás szép sportját hazánkban legelőször kultiválják. Régi riválisa s legveszedelmesebb ellenfele, az aradi Téger, itt is eldöntetlenül mérkőzött vele s Orosz minden igyekezete és tehetsége daczára csak szerencséjének köszönheti, hogy megnyerte a bajnokságot.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Payr Hugó birkózó bajnok Weisz Richárd súlyemelő bajnok Téger József a K.A.O.E.Sp.Cs. tagja, Besztercebánya könnyúsúlyú bajnoka
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98