Dtum
Login with Facebookk
1908 | December

Steinheilné regénye

Legutóbb beszámoltunk olvasóinknak arról a nagy bűnügyi szenzáczióról, a mely lázba ejtette Párist; most néhány ujabb fényképfelvételt mutatunk be a titokzatos ügy főszereplőiről.

 

A büntény még nincs tisztázva, Steinheilné ugyan még mindig fogságban van, de egyre tagadja bünösségét. A gyanu azonban mindjobban fojtogatja a szomoru hirnévre vergődött szép asszonyt, a ki hiába iparkodik hazugságokkal kivágni magát a rettenetes vád alól, hogy ő gyilkolta meg férjét és édesanyját.


Egész Páris a nagy szenzáció hatása alatt áll, mindenki Steinheilnéról beszél, megszólalnak mindazok, a kik ismerték a szép asszonyt, pedig azoknak a száma éppenséggel nem volt kevés. Ezek között igen érdekes Maurice Leblancnak, a franczia Connan Doylenak a véleménye ( a kinek Arzén Lupinról, a kifogyhatatlan furfangu gonosztevőről írt híres regényének közlését ujévi számunkban kezdjük meg).

 

Leblanc személyesen ismeri Steinheilnét. Szerinte a szép asszony a vonzás és hódítás leghatalmasabb eszközeivel rendelkezett, varázsának lehetetlen volt ellenállani.


Még lelkesebben nyilatkozik róla egy híres iparos, a kit ugy látszik, még a történtek sem ábrándítottak ki Steinheilnéből. Így jellemzi a véres dráma hősnőjét:
- Bűbájos, önfeláldozó teremtés, kifogyhatatlan volt a jósága. Megvigasztalta, a kit valami szerencsétlenség ért, gyermekekkel senki sem tudott ugy eljátszani, mint ő. Énekelt, kaczagott velük.

 

Az volt a szerencsétlensége, hogy olyan életet élt, a mely felemésztette idegrendszerét. Látogatások, fogadások, levelezés, légyottok, házigondok, stb. minden idejét lefoglalták. Késő éjjel feküdt le és már hajnalban talpon volt. Néha napokon át egy-egy csésze tea volt az egész tápláléka. De szelleme kifogyhatatlan volt, egyedül mulattatott egész társaságokat. Nagy nő volt, a XVIII. században Pompadour asszonynyal vetélkedett volna – a mai kor nem volt alkalmas arra, hogy nagyravágyását betöltse.


Vallomásában Steinheilné már beismerte azt, hogy gyülölte jóval idősebb férjét, a ki kizsákmányolta őt és szemet hunyt szerelmi viszonyai előtt, mert azok által pénzhez juthatott. Anyját meg a zsarnoki hajlandóságért gyülölte és azért, mert kényszerítette őt, hogy férjhez menjen Steinheilhez. Valószínüleg ez a gyülölet vitte az asszonyt a sötét bűnre.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A meggyilkolt Steinhel festő felesége és leányuk Wolf Sándor, a meggyilkolt Steinhel festő szakácsnéjának fia Steinhelné a vizsgálóbíró szobájában Maurice Leblanc, a francia Connan Doyle, a legnépszerűbb regényírók egyike
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98