Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1908 | December

Steinheilné regénye

Legutóbb beszámoltunk olvasóinknak arról a nagy bűnügyi szenzáczióról, a mely lázba ejtette Párist; most néhány ujabb fényképfelvételt mutatunk be a titokzatos ügy főszereplőiről.

 

A büntény még nincs tisztázva, Steinheilné ugyan még mindig fogságban van, de egyre tagadja bünösségét. A gyanu azonban mindjobban fojtogatja a szomoru hirnévre vergődött szép asszonyt, a ki hiába iparkodik hazugságokkal kivágni magát a rettenetes vád alól, hogy ő gyilkolta meg férjét és édesanyját.


Egész Páris a nagy szenzáció hatása alatt áll, mindenki Steinheilnéról beszél, megszólalnak mindazok, a kik ismerték a szép asszonyt, pedig azoknak a száma éppenséggel nem volt kevés. Ezek között igen érdekes Maurice Leblancnak, a franczia Connan Doylenak a véleménye ( a kinek Arzén Lupinról, a kifogyhatatlan furfangu gonosztevőről írt híres regényének közlését ujévi számunkban kezdjük meg).

 

Leblanc személyesen ismeri Steinheilnét. Szerinte a szép asszony a vonzás és hódítás leghatalmasabb eszközeivel rendelkezett, varázsának lehetetlen volt ellenállani.


Még lelkesebben nyilatkozik róla egy híres iparos, a kit ugy látszik, még a történtek sem ábrándítottak ki Steinheilnéből. Így jellemzi a véres dráma hősnőjét:
- Bűbájos, önfeláldozó teremtés, kifogyhatatlan volt a jósága. Megvigasztalta, a kit valami szerencsétlenség ért, gyermekekkel senki sem tudott ugy eljátszani, mint ő. Énekelt, kaczagott velük.

 

Az volt a szerencsétlensége, hogy olyan életet élt, a mely felemésztette idegrendszerét. Látogatások, fogadások, levelezés, légyottok, házigondok, stb. minden idejét lefoglalták. Késő éjjel feküdt le és már hajnalban talpon volt. Néha napokon át egy-egy csésze tea volt az egész tápláléka. De szelleme kifogyhatatlan volt, egyedül mulattatott egész társaságokat. Nagy nő volt, a XVIII. században Pompadour asszonynyal vetélkedett volna – a mai kor nem volt alkalmas arra, hogy nagyravágyását betöltse.


Vallomásában Steinheilné már beismerte azt, hogy gyülölte jóval idősebb férjét, a ki kizsákmányolta őt és szemet hunyt szerelmi viszonyai előtt, mert azok által pénzhez juthatott. Anyját meg a zsarnoki hajlandóságért gyülölte és azért, mert kényszerítette őt, hogy férjhez menjen Steinheilhez. Valószínüleg ez a gyülölet vitte az asszonyt a sötét bűnre.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A meggyilkolt Steinhel festő felesége és leányuk Wolf Sándor, a meggyilkolt Steinhel festő szakácsnéjának fia Steinhelné a vizsgálóbíró szobájában Maurice Leblanc, a francia Connan Doyle, a legnépszerűbb regényírók egyike
HIRDETÉS
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Stockholmban is súlyos vereséget szenvedett a magyar futball… Stockholmban is súlyos vereséget szenvedett a magyar futball…
Svédország-Magyarország 5:2 (0:1) Újabb kudarcról számol be a...
A  Földön mozgó testek súlya  3. A Földön mozgó testek súlya 3.
A mérleg forgatásakor az előzők értelmében a nyugat felé mozgó kar...
Edison találmányai Edison találmányai
Bostonban történt hogy egy este a hivatalban nem volt semmi munka s a...
A telefon A telefon
A kint pezsgő és egymásba kapcsolódó emberi tevékenység sodrába állit...
A magyar nép arcza és jelleme A magyar nép arcza és jelleme
Ezt a czímet viseli Hermann Ottónak e napokban megjelent műve, mely a...
A fémek rekvirálása A fémek rekvirálása
A közönség még mindig nincsen kellőképpen tájékozva az iránt, hogy...
A balkezesség, a beszédhiba A balkezesség, a beszédhiba
A világháború keserves tapasztalásai, mint annyi más téren, itt is...
Az amerikai zsarnok Az amerikai zsarnok
Washingtonban nagy gyűlést tartott a német nemzetközi szövetség. A...
Hirtelen maghalt a rabkórházban egy leleplezett zsaroló álrevizor Hirtelen maghalt a rabkórházban egy leleplezett zsaroló álrevizor
Néhány nappal ezelőtt Glanz Tivadarnét, akinek a Gömbös Gyula 13....
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98