Dtum
Login with Facebookk
1907 | Október

A Magyarországi Testedző Egyesületek Szövetsége nemzetközi athletikai bajnoki viadala

Budapesten, 1907. szept. 29.


Külső méreteiben hatalmas, belső érték és sportszerűség tekintetében pompásan sikerült a MOTESz. bajnoki versenye. Azok az eszmék, melyek a Testedző Szövetség működését irányítják, meghódították az egész országot, s termékenyítőleg hatottak annak sportköreire.


Két kitűnő magyar rekord dőlt meg, még pedig azok közül, melyeknek csak az elérése is kiváló eredmény. Somody a 183 cm. magasugrásával a Gönczy tartotta magasugró és Luntzer Fóthinak rekordját haladta tul 41.97 m. dobásával. Mindkét uj rekord a jövő olympiadon szép sikert ígér a magyar névnek.


Az egyes versenyszámokban elért eredmények igen kiválóak Scheer K. 11.3 mp. alatt futotta a 100 métert; oly idő ez, mely alatt reális körülmények között magyar futó még nem futotta e távot.


Veszélyes ellenfele, Ludinszky, kénytelen volt a harmadik helylyel megelégedni. A fiatal futó még nem rendelkezik elég versenyrutinnal.


Bodor Ödön, a Postások kiváló bajnokfutója szerepelt a versenyen legeredményesebben. Három bajnokságot nyert. Ez befolyásolta eredményeit. A 400, 800 és 1500 m. bajnokságban méltó ellenfél hiányában könnyen nyerte; ma kétségtelenül legjobb középtávfutója hazánknak.


Jól megérdemelte Penninger a 3000 méteres futóbajnokságot. Hosszas tréning által elért kitűnő formájának eredménye ez.


Sulydobást Dávid nyerte meg: 12.20 m. dobása igen kiváló eredmény, de nem a legjobb amit ő elérhet.


A diszkoszvetésben Jeschina nem felel meg a várakozásnak. Nem képes energiáját koncentrálni. Paulin János a gerelyvetés bajnoka az idei nyáron vonta magára a figyelmet. Versenyről versenyre javult s eredménye kiváló.


A távolugrás nem sikerült: a millenáris pálya laza salakja nem kedvez az ugróknak. Meglepetést szerzett a rudugrás.  Szabó könnyen ugrott 3.30 cm.-t.


A gátfutás megmutatta, hogy mennyire fölötte áll Kováts ebben a többi magyar versenyzőnek.


A gyaloglás volt a nap egyik legizgatóbb versenye. Drubina és a brünni Spiegler küzdelmére várt a közönség. Ez azonban elmaradt. Drubina elejétől végig vezet, előnyét fokozatosan növelte s végül is 80 m.-el győzött rekordidő alatt!

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A síkfutás startja Súlydobás Egy angol mérföldes síkfutás Diszkoszvetés
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98