Dtum
Login with Facebookk
1908 | Május

Szerecsen mosás

Mindenfajta szerecsennek forró vágya: fehérre mosatni. Már tudniillik azoké, akik a fehérekkel együtt élnek, mert míg egymásközött vannak,: a legfeketébb köztük a király, de a mint összekeverednek a fehérekkel, olthatatlanul vágyuk támad megtisztulni.

Ezért nem kicsi azoknak a kuruzslóknak a száma, a kik erre szolgáló „biztos” szereikkel kiaknázzák ezt a hő óhajt. Nálunk Európában az ügyvédek űzik nagyban reájuk nézve biztos sikerrel ezt a műveletet, de Amerikában,a hol a bőrük fekete szine is elárulja a szerecseneket: ez a „négerkérdés” még égetőbb s bőven akadnak vállalkozók, akik jó pénzért megigérik a fehérre mosást.

Ebből a szempontból nem kis jelentőségü az a hír, hogy egy philadelphiai orvosnak sikerült Röntgen-sugarakkal való kezelés segélyével több felnőtt néger bőrét megfehériteni.

Ismeretes, hogy a Röntgen-sugarak a bőr festanyagát elroncsolják. Az emlitett orvos ezt arra használta fel, hogy a bőr rendellenes szinezéseit, mint pl. az alkoholisták orrának vörösségét,megkisértse eltüntetni.

Hosszu kiseletezés után allitólag megtalálta a kellő adagolást, vagyis, hogy meddig s mily erős sugarakkal kell az egyes esetekben kezelni a beteg bőrt, hogy rendes szinét visszanyerje.

Ez a siker felbuzditotta, hogy kisérletet tegyen egy néger arczszinének megváltoztatására s állitólag sikerült neki a felnőtt néger arczszinét annyira meghalványitani, hogy a beteges ember halvány szinéhez volt hasonló.

A szinváltozás fokozatos; az afrikai néger bőrének szine tíz ülés után gesztenyeszinű lett, a harminczadszori Röntgenezés után nyerte a halvány-fehér szint.A kisérleteket azóta több négeren megismételte teljes sikerrel s eddig visszaesést nem tapasztalt; úgy hogy most már a gyermekek megfehéritésével foglalkozik az ügyes philadelphiai orvos.

Valóságos testi keresztelésben is részesülni fognak a kis négerek ezután és várható, hogy testileg és lelkileg egyenértékű tagjai lesznek az amerikai társadalomnak. Különösen, ha még azt a bizonyos szerecsen-szagot is eltünteti a Röntgen-kezelés!

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A négerek fehéritése Röntgen-sugárral Egy próbafehérítés
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98