Dtum
Login with Facebookk
1909 | Január

A trónörökös Pusztaszeren.

Ferencz Ferdinánd trónörökös tudvalevőleg még ritkábban látogatat el hozzánk, mint ő Felsége, vagy mint az uralkodó család többi tagjai s éppen azért szinte eseményszámba ment, hogy a trónörökös a mult héten négy napig tartózkodott Magyarországon, még pedig azon a történelmi nevezetességü vidéken, a hol szabad ég alatt az első magyar országgyülést tartották.

 

Pusztaszer határában pompás vadászterülete van Pallavicini Sándor őrgrófnak, a ki házigazdaként üdvözölhette a trónörököst. A főherczeg tiszteletére természetesen megjelentek a vadászaton a magyar arisztokraták közül számosan, a kik a vendégszerető házigazdával egyetemben mindent elkövettek, hogy a trónörökös ittlétét mentől kellemesebbé tegyék.

 

Négy napig tartott a nagyszabásu vadászat, a melyen a főuri vadásztársaságnak 700 hajtó verte fel a vadat, abban a pillanatban, a mikor a lovas erdészek síppal jelezték, hogy megkezdődött a vadászat, melynek természetesen megvolt az eredménye, mert a kedvező időjárás daczára, rengeteg mennyiségű vadat ejtett a vadásztársaság, de közte a legtöbbet – a trónörökös. A vadászat helyén megjelent fényképészünk fényképfelvételeit itt mutatjuk be olvasóinknak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A trónörökös Pusztaszeren.Megérkezés a vadászat színhelyére. Villásreggeli a lőálláson A hajtók vonala A trónörökös Pallavicini Sándor őrgróffal A trónörökös vadásztársasága Pallavicini Sándorné őrgrófné a hajtók között Pihenő hajtás közben Az elejtett vadak szállítása A trónörökös a vadászatról készült fényképeket nézi
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98