Dtum
Login with Facebookk
1909 | Január

Nemzetközi jéghockey-mérkőzés.

A Budapesti Korcsolyázó Egylet csapata 10:0 arányban legyőzi a bécsi kombinált csapatot.

 

Ha ezt a mérkőzést a jubiláris hockey torna próbájának lehet tekinteni, akkor a magyar válogatottak fényes auspicziumokkal indultak a jövő heti nemzetközi küzdelmekbe. A magyarok óriási fölényben voltak a mérkőzés egész folyam alatt. Az enyhe időjárás folyton puhává vált jég sem rontotta le a magyar játékosok eminens esélyeit.

 

A csatárok szebbnél szebb és villámgyors támadásokat vezettek. Hevesi fedezet, pedig egyszerűen támogatta a támadásokat s ő is három nagyszerű gólt ütött. Lauber megsérült lába daczára erélyesen játszott s mint tavaly is a legjobb gól-ütőnek bizonyult. Bethlen grófot, a magyarok kapusát, alig láttuk védeni.

 

Minden akadályozó körülmény daczára örömmel konstatáljuk, hogy a magyarok játékának színvonala tavaly óta emelkedett és a technikájuk is felettébb javult, amit a magas labdák és az ütőfák kezeléséből is észrevehettünk. A bécsi csapat, mely a Training EKI. és a I. Vienna legénységeiből volt kombinálva, a magyarokkal szemben gyöngének bizonyult. A bécsiek különben is csak hatan voltak s a közéjük állt magyar játékos – Salamon százados – volt az osztrák csapat legjobb embere.

 

Jól játszott még a kapusuk, aki inkább szerencsével, mint tudással hárította el a nagyobb gólkülönbséget. A magyarok tüzes és lelkes támadásai az osztrák csatárok nehézkes akczióit annyira megbontották, hogy azok alig jutottak labdához. A bécsi csapat leggyorsabb embere a czenterben játszó Gross, aki az osztrákok egyik legjobb gyorskorcsolyázója. A többi játékosról nem jegyezhetünk fel semmi előnyöset.


A játék lefolyásában a magyarok tudása végig kimagaslott. Az első félidőben s a másodikban öt-öt gólt ütöttek s a bécsi csapat az első félidőben jobban védekezett, mint a másodikban.


A gyors tempóban lefolyt mérkőzést Minder Frigyes (BTC.) kitűnően és mindkét fél megelégedésére vezette. A délelőtt 10 órakor lefolyó matchet nagyszámu előkelő közönség nézte végig.


A két csapat a következő összeállításban mérkőzött:


BKE: gróf Bethlen I. – Sagody, Lator – Hevesi – gróf Csáky Istv., gróf Csáky Béla, Lauber.

Bécs: Harner (TrECI) – Salamon száz. (BKE.), Weisz (TrECI) – Wachuda (TrECl) – Tondi (I.Vienna) Gross (TrECl), Retschury (I. Vienna).

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98