Dtum
Login with Facebookk
1910 | Október

Képes oldal

1

A nagyvárosi tolvajnők legujabb fogása. Nemrégen lepleztek le Bécsben egy nőt, a ki rendkivül sok tolvajlást követett el üzletekben, de nem tudták az ellopott tárgyakat nála megtalálni. Rendszerint ékszerészeknél, díszműveseknél „dolgozott” a tolvaj dáma. Most azután rájöttek, hogy hova rejtette el a tárgyakat. A harisnyáján ugyanis több gummi harisnyakötőt hordott és azzal az ürügygyel, hogy a czipőjét megköti, lehajolt és a lopott tárgyakat (ezüstkanalakat, órákat, ékszereket stb.) a harisnyakötőjébe akasztotta és ugy távozott el. 

2

Elmebetegek székei. Szomoru hangulatot keltet bennünk ez a kép. Egy németországi elmegyógyító-intézet dühöngő elmebetegeinek székeit ábrázolja ez. Ezekbe a székekbe szorítják bele a szerencsétleneket, hogy ne tehessenek kárt sem másban, sem magukban. A borzalmas kényszerzubbonyt helyettesítik ezek.

 

3

Bernhardt Sára (Sarah Bernhardt), a ki ez idő szerint a legbájosabb dédanya. A világhirü tragika, a kinek szinpadi alakításai majdnem utólérhetetlenek, a ki olyan bájjal, könnyedséggel él s mozog a színpadon és a ki most már – hatvanhat éves, valóban boldognak vallhatja magát. Megérte azt, hogy ünnepelt aktív művésznő legyen akkor is, a mikor már – dédunokája született. Ez a bájos képünk négy nemzedékkel ismertet meg: legfelül látható a mindig bájos és szép Bernhardt Sára, a dédanya, utána következik a fia, Bernhardt Móricz, azután Grossné asszony, az unoka, legvégül pedig a – dédunoka, Grossné gyermeke.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A tolvajnő harisnyája Elmebetegek székei Bernárd Sára és családja
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98