Dtum
Login with Facebookk
1911 | Január

Hieronymi Károly kitüntetése

Hieronymi Károly kitüntetése a legnagyobbak egyike.
Ritkán tüntet ki a király politikust a Lipót-rend nagykeresztjével és emeli ennek is becsét a királyi kéziratnak rendkívül meleg, elismerő hangja, melylyel rámutat az államférfi nagy érdemeire.

Hieronymi munkakedve és ereje valósággal kimeríthetetlen.
Háromszor volt miniszter, de minden kormányban kiváltságos hely jutott neki, mert nagy szaktudását, éles ítélőképességét, szorgalmát mindenkor társainak és pártjának elismerése kisérte. 

Azok közé a férfiak közé tartozik, a kik munkásságuk terére elviszik egész lelküket és idejük minden perczét. A közélet régi embere, együtt élt és lélegzett az egész új magyar alkotmányossággal s bár korán homloktérbe került, bár nagy és eredményes mult van a háta mögött, mégis oly ambiczióval és lelkiismeretességgel dolgozik, mintha most kellene megállapítania jövőjét. A király kitüntetése bizonyára az igaz érdemre száll. 

Gróf Héderváry Károly miniszterelnök megjelent Hieronymi Károly kereskedelemügyi miniszternél és átadta neki a Lipótrend nagykeresztjének jelvényeit. A miniszterelnök egyszersmind úgy a maga, mint a kabinet nevében kifejezte legőszintébb szerencsekivánatait a kereskedelemügyi miniszternek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98