Dtum
Login with Facebookk
1911 | Május

A főiskolai kardvivó bajnokság és József nádor emlék-vivóverseny

A műegyetemi Athletikai és Football Club a József nádor szobor leleplezésével és a műegyetemi ifjúság zászlószentelésével kapcsolatos sportünnepségek keretében megrendezte a főiskola kardvivó bajnokságot, egybekötve az ötödizben kiirt József nádor emlékversenynyel.

 

A MAFC vezetőségének agilitása folytán a vivás ismét nagyobb teret kezd elfoglalni az egylet sportműködésében és remélhető, hogy ez a fellendülés most már állandó lesz. Ez annál inkább kivánatos volna, mivel a MAFC a multban, az első főiskolai bajnokság kiirásával , a József nádor dij megalapitásával, az első előny-verseny megrendezésével és az első három tagu versenybiróság gyakorlatba hozatalával tanujelét adta a főiskola, sőt országos vivósport egyik fontos tényezőjeként rátermettségének.

 

Eme utolsó nagysikerü verseny, melynek kitünő rendezése Donáth Leó érdeme, méltóan sorakozik az eddig rendezettekhez, Résztvett benne majdnem minden számbavehető főiskolai vivó. A döntő küzdelem, mely az aulában folyt le, gyönyörü képet nyujtott. Megjelent azon Jonás Ödön rektor, a műegyetem dékánjaival egyetemben és sok száz, a sport iránt érdeklődőd egyetemi hallgató.


A versenyt Nagy Géza (MAFC) nyerte meg, ki a döntőben az összes ellenfeleit legyőzte. Személyében a főiskola bajnokságot méltó vivó nyerte el. Tiszta akciói egyszerüek, higgadtak és azokat igen jó tempóban nagy precizitással viszi keresztül. Támadása, energikus védése és riposztja gyors. Werkner, Gerde, Pajzs és Palotai-Kovács után ő a József nádor dij ötödik győztese. Győzelme a műegyetem ifjuság körébe nagy lelkesedést keltett.

 

A második helyezet Mandl Andor (FVC), szépen, szabatosan vivott. Főleg arra kellene törekednie, hogy akciói nyerjenek gyorsaságukban. – Harmadik Rozgonyi György (NVC) lett. A versenyen résztvett vivók között neki van a legnagyobb technikája, versenyrutinja, tempóérzéke. Hogy ennek ellenére a harmadik helyre szorult, azt főleg annak köszönheti, hogy a legtöbbször indokolatlanul vakmerő ellenakciókat csinál, amelyek nem mindég sikerülnek.

 

Kár, hogy egynéhány, véletlenül jó tempóban adott közbevágásának és ellenakciójának sikerétől elragadtatva, forszirozta azokat.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98