Dtum
Login with Facebookk
1912 | Augusztus

A GYOSZ őszi munkaprogrammja

A Magyar Gyáriparosok Országos Szövetsége őszi programmját most tette közé a szövetség igazgatósága. E nagyszabásu és sokoldalu munkaterv első sorban egy vámpolitikai ankéttel kezdődik, melynek célja annak megállapitása, hogy mi az oka kereskedelmi mérlegünk passzivitásának.

Az ankét elé négy előadó előterjesztése kerül a következő sorrendben:
Dr. Gratz Gusztáv ügyvezető igazgató: a kereskedelmi mérleg passzivitásának statisztikai bemutatása; dr. Pirkner János nyug. miniszteri tanácsos, országgyülési képviselő: A kereskedelmi mérleg passzivitásának mezőgazdasági szempontjai; Dr. Fenyő Miksa titkár: Az ipari mérleg passzivitása; Dr. Fellner Frigyes egyetemi magántanár, az Agrárbank igazgatója: A fizetésmérleg passzivitása. Az egyes előadásokat az érdekelt gyárosok szakszerü hozzászólásai követik.

Az uj adótörvények életbeléptetése folytán a szövetség tagjai számára október elsején nyitja meg adóirodáját, a melynek céljaira a szövetség helyiségei kibővittetnek. Egyuttal a szövetség tagjai számára egy „Adókáté”-t bocsát ki, melyben a gyáriparosokat érintő adóteendők pontosan és szakszerüen felsorolvák. Az adókátét dr. Hegedüs Loránt alelnök vezetése mellett dr. Klug Emil ügyvéd és dr. Kulmann Lajos pénzügyi titkár állitják össze s a szövetség tagjai között fog az szétosztatni.

A mennyiben az ősszel a választójog törvényjavaslata benyujtatnék, a szövetség folytatni kivánja akcióját az ipari munkásság szavazati joga és az összeférhetetlenségi törvény megváltoztatása érdekében.

Folytatja továbbá a szövetség szervezkedését a magyar gyáripar vámpolitikai központjának kiépitése ügyében.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98