Dtum
Login with Facebookk
1912 | Január

Az új nyugdíjtörvény

Lukács László pénzügyminiszter az Állami Tisztviselők Országos Egyesülete küldöttségének mult évi deczember 23-án adott válaszában kijelentette már, hogy számolva az állami tisztviselői kar anyagi helyzetével, nemcsak családi pótlékról kiván gondoskodni, hanem egy új nyugdíjtörvény megalkotásával is kielégíteni kivánja az állami tisztviselők anyagi érdekeit.

A miniszter ebben a válaszában örömmel konstatálta, hogy nyugdíjtörvény általánosságban nagyjában készen van már és hogy tisztán csak pénzügyi megfontolástól függ az, hogy mikor fogják életbeléptetni. Az új nyugdíjtörvény elkészültéről egyébként a miniszter a pénzügyminiszteriumban folyó munkáról karácsony előtt a parlamentben tett jelentésében is megemlékezett.

A Magyar Kurir most arról értesül, hogy az előadói tervezetben már teljesen készen álló és nyomtatás alatt lévő javaslat, melylyel a kormány már legközelebb foglalkozni fog, a régi nyugdíjtörvényt főképen abban az irányban módosítja, hogy a lakáspénznek a nyugdíjba való részbeni beszámításáról gondoskodik, s hogy a teljes nyugdíj eléréséhez eddig megkívánt szolgálati idő leszállítása iránt a terhesebb szolgálatot végző tisztviselőknek nyujtandó kedvezések formájában szintén intézkedik.

Az új nyugdíjtörvényben az özvegyek és árvák ellátása is javíttatni fog.

A lakáspénz beszámítására nézve arról értesülünk, hogy a lakáspénznek a nyugdíjba beszámítandó része a budapesti lakáspénznek körülbelül 50%-át fogja kitenni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A férj halála után ellátva visszamaradt család (Triesti Általános Biztosító Társulat újsághirdetése) A férj halálával az özvegy és gyermekei ellátatlanul maradtak vissza.
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98