Dtum
Login with Facebookk
1912 | Január

Szabadon választott gyakorlatok gyüjteménye

A Sport-Világ a tornász versenyzők részére néhány lapszámon át szab. vál. versenygyakorlatokat tesz közé, mely gyakorlatok a Stockholmban versenyezni készülő tornászok irányítására szolgálnak.
(Bővebb anyagot Kmetykó János és Bábel Rezső "Zenés szabadgyakorlatok" c. müve foglal magában; kapható ifj. Kellner Ernőnél V., Csáky-utca 10. Egy könyv ára 1 kor.)

Nyujtó. Ugrás mellső old. függésbe felső fogással, lengés, a hátlendületnél a jobbkézzel keresztezett felső fogás a balkéz fölött, az előlendülettel forduló lebegő támaszba lendülés szabad kelep kézenállásba, óriási kelep, kézállásban jobb kézzel keresztezett alsó fogás a balkéz alatt, forduló támaszba lendülés, szabad kelep függésbe, az előlendülettel hátsó kelep fellendülés előre hátsó old. lebegő támaszba, hátsó szabad kelep hátra, dülés hátra hátsó lebegő függésbe, a visszajövő lendülettel leterpesztés hátra mellső oldalállásba.

Korlát. Mellső harántállásból a korlát végén fogás, ugrással balláb a balkéz alatt beleng, jobbláb a jobbkéz alatt kileng és folytatólag páros láb a balkéz alatt beleng nyujtott támaszba, lendület hátra kézenállásba, hajlitott karu támaszon át egy szökelés előre nyujtott támaszba ülőtartásba emelt lábakkal, kelep a karfák alatt hátra félkarfüggésbe, billenés kézenállásba, henger hátra kézenállásba, lendület előre nyujtott támaszba, félkarbillentés, beterpesztés és lendület hátra oldal kézenállásba a balkarfára, leterpesztés (térdben nyujtott lábakkal) hátsó oldal állásba.

Ló. Mellső oldalmagasságból a kápákon, jobblábkörözés a bal- és jobbkéz alatt, tomporlendület a balkéz alatt hátsó támaszba, ballábkörzés a jobb és balkézalatt hátsó támaszba, jobbláb átleng a jobbkéz alatt, ellenolló balra és jobbra old. leb. támaszba a nyeregbe, balláb a balkéz alatt mellső támba leng, jobbláb beleng a jobbkéz alatt és folyt. olló balra és jobbra old. leb. támba a nyeregbe, balláb átleng a nyak fölött oldal leb. támaszba a balkarra az I. kápa fölé, jobblábkörözés a nyereg és nyak fölött kanyarulati előlengéshez (párosláb előlengéshez) a balkarra, tomporkörzés a jobb és balkéz alatt háromszor s folytatólag háromszoros vetődési körlendület balra jobb haránt állásba a nyak elé.

Gyűrűhinta. Mellső oldalfüggésből ostorlengéssel kelepfellendülés kézenállásba, ereszkedés mellső támaszmérlegbe, folytatólag nyujtott támaszba, emelés ülőtartásba, lassu kelep előre nyujtott támaszba, átfordulás előre lebegő függésbe, ereszkedés mellső függő mérlegbe, átemelés hátsó függő mérlegbe, ereszkedés nyujtott hátsó oldalfüggésbe, átfordulás előre leterpesztéssel (mellső) oldalállásba.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Hópárkányok és törésvonalaik Hópárkányok és törésvonalaik
A párkány tehát kétféle veszélyt rejthet magában. A síző és turista...
Összeállították a vakmerő szélhámos cselédlány regényes...
Többnapos nyomozás után vasárnap délelőttre összeállította a...
A tengeri-olaj gyártása A tengeri-olaj gyártása
A tengeri-olaj gyártása tulajdonképen nem uj technikai találmány,...
A magyar drámaírás válsága A magyar drámaírás válsága
Világszerte rengeteg szinház van, a szinházi világ óriási forgalmat...
Véres sorozás Véres sorozás
Karánsebesen a sorozás alatt Muntyán Illés nevű román fiatal ember, a...
Toldi estéje  finnül Toldi estéje finnül
Hogy e szokatlanul szép kiállítású könyv születésének körülményeit...
Babits igaza Babits igaza
Ha valakiről azt olvassuk, hogy igazolta őt az idő, azt mindig úgy...
Kis gazda rovat Kis gazda rovat
A borjunevelésnél legfőbb dolog az, hogy elegendő tejet hagyjunk...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98