Dtum
Login with Facebookk
1912 | Május

Magyar-osztrák footballmatch a Hochewartén

A Hochewartén.


Nincs türelmesebb nép a bécsinél. Ha Budapesten szorítanak be 12000 embert egy pályára, a melyen legfeljebb 6000 részére van hely, és emellett csak elvétve leste el egy-egy mozzanatot, még a rombolásra is kész. A Hochewarte népe azonban nyugodtan elviselte az óriási szorongattatást s boldog volt ha látott egy-egy akciót.


A Sporthírlap közönsége már 1/2 3-kor a pályán volt és így rendben tudott elhelyezkedni. A várakozás unalmát a 39-ik gyalogezred zenekarának muzsikája és az Appoló szinház felvételei üzték el.
Négy óra előtt nagy Hocholás tör elé, s pályára repül a labda, megjelenik Schlosserral az élen a magyar csapat.
Még berreg az Apolló mozigépe, s bevonul fehér dreszében az osztrák csapat is.
Még egy percnyi szünet, Studnicka és Károly sorsolnak a helyválasztásért. Hátban a nappal állt fel a magyar csapat, Studnicka Fischeához tólja a labdát s megkezdődik a játék.

 


A csapatokról és a játékosokról.


Kezdjük mindjárt azzal, hogy az első félidőben a magyarok voltak a jobbak, a másodikban az osztrákok. Tisztázzuk azonban azt is, hogy az osztrákok fölénye ebben a második félidőben megsemmisítően nagy volt.


Míg a magyarok fölénye abban nyilvánult, hogy szép mezőnyjátékkal a kapuig felnyomulva a támadások nagyobb részét vitték és hellyel-közzel hosszabb ideig a saját térfelükre szorították az osztrákokat, addig az osztrákok a második félidőben, percekre odaszegezték a magyarokat a kapujokhoz és veszélyesebbnél veszélyesebb helyzeteket teremtettek. Az első félidőben Bodnár és Kertész I. egy-egy ágyuszerü lövést küldtek a kapura.


A második félidőben azonban kapu lövésre sem került sor. Noll Payer egy szabadrugását és egy hátraadott labdát kivéve, nem fogott labdát. Viszont az osztrákok számtalanszor lőttek a kapura. Labdáik hajszálnyira a kapu mellett mentek el, vagy Domokos kezébe kerültek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98