Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1912 | November

A magyar-osztrák mérkőzés nagy bevételéről

7000 korona jutott az Üllői-uti pályának a magyar-osztrák mérkőzés nagy bevételéből. Impozáns összeg ez, amelyről talán még maga Iszer tata sem álmodozott, akkor, midőn a jövőt látva, a maga garasaiból keserves nehézségek árán megteremtette a magyar football-sport bölcsőjét:a millenáris pályát.


Nem irigyeljük és nem szabad senkinek sem irigyelni az üllői-uti pályától e nagy jövedelmet. Egy esztendő leforgása alatt anynyit tett, annyit áldozott ez a pálya a football-sportért, illetve annak hűséges közönségéért, hogy méltán rászolgált a busás gyümölcsözésre És mégis, elmélkednünk kell a szövetségi mérkőzések jövedelmének nagy pályarészesedése fölött. Még pedig nem annyira az üllői-uti, mint inkább a többi pálya szempontjából.


Mert ugyebár igen helyes dolog, hogy a szövetségi mérkőzés napján semmiféle más mérkőzés nincsen. Ezt elrendelni szövetségnek joga van, a tagegyesületeknek pedig e rendeletet respektálni nem csak hogy kell, hanem sportszempontból illik is. Maga a sport semmit sem veszít azáltal, hogy a többi mérkőzések szünetelnek a szövetségi "ünnepnapon", ámde vajjon nem-e igazságtalanság – sőt talán jogtalanság is – a szövetség részéről, hogy ezen a napon az összes pályák levesztik megszokott jövedelmeiket és csupán egy pályának jut, éppen a szövetség jóvoltából, mindennél busásabb haszon?


Helyes ugyan, hogy a szövetség tagegyesületei áldoznak az ő szövetségüknek azáltal, hogy elesnek egy vasárnapi jövedelemtől, de vajjon helyes-e, hogy a többi pályák egy nekik idegen pálya malmára hajtsák a vizet?


Soraink intenciója félremagyarázhatatlanul világos. Nem az egy szerencsés pályától sajnáljuk a szép hasznot, hanem arra célozunk, hogy ebből a nagy haszonból jusson valami csekélység a kevésbbé szerencsés pályáknak is, amelyek eddig a szövetségi napokra tulajdonképen ráfizettek.
A kérdés megoldása kézenfekvő és egyszerü. A szövetség függ. Próbáljon a MLSz. olyan megegyezést kötni a kiválasztott pályával, mely szerint a 20 % részesedéséből csupán 15 % jusson a mérkőzés szinhelyének, a többi 5 % pedig osztassék föl valami kulcs szerint a többi pálya között.


Nemde, nincs igazságtalanság a kérdés ilyen megoldásában? Mert annyi bizonyos, hogy a szövetség részéről csak elismerésre méltó cselekedet lenne a kis pályákról való ilynemű gondoskodás, maga a kiválasztott pálya pedig – meg vagyunk róla győződve – semmi akadályt nem gördítene ez elé. Mert hiszen például a jelenleg szóba kerülhető FTC pályának vajjon mit árthat az az 5 % differencia?
Őszintén kivánjuk tehát, hogy soraink ne tévesszék el hatásukat és megszivlelésre találjanak az illetékes fórumnál: a szövetség tanácsánál. Csak a magyar football-sportnak lesz ebből haszna.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


HIRDETÉS
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Fejenként egy kiló befőzési cukor vásárlását engedélyezik Fejenként egy kiló befőzési cukor vásárlását engedélyezik
A cukorfogyasztás országszerte erőteljesen emelkedett. Az emelkedés...
A repülő-ceruza A repülő-ceruza
A hadirepülés szédítő fejlődése a mostani háborúban egész sor új...
A regösök A regösök
A Kisfaludy-Társaság nagybecsű Magyar Népköltési Gyűjteményéből,...
Jön a gyüjtőkocsi Jön a gyüjtőkocsi
A szeretetadományokat gyüjtő kocsik járata ügyében vasárnap délelőtt...
Az ügyvezető miniszterium Az ügyvezető miniszterium
A pünkösd előtti napokban ismét határozottan beszéltek báró Fejérváry...
Lovagias ügyek a képviselőház szep. 24-iki ülése után Lovagias ügyek a képviselőház szep. 24-iki ülése után
Barabás Béla segédei, Tóth János és Kubik Béla elégtételre...
Vasárnap meghalt Werner Lajos, a Fészek gazdája Vasárnap meghalt Werner Lajos, a Fészek gazdája
Vasárnap reggel meghalt Werner Lajos, a Fészek művészklub gazdasági...
A juhász idegen akólban A juhász idegen akólban
A somogymegyei formádi pusztán Kanyó Gábor juhász kezén bizony...
Az ezeréves magyar gondolatról és az európaiságról beszélt Rákóczy Imre Az ezeréves magyar gondolatról és az európaiságról beszélt Rákóczy...
A „Pátria Irók és Hílapírók Klubja” vasárnap este...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98