Dtum
Login with Facebookk
1913 | Augusztus

Ruha-költemények

A jelen divatja eltér minden sablontól, minden mesterileg megalkotott s művésziesen kieszelt toilette (ejtsd toalett) egy-egy költemény melyben a viselő lelke, egyénisége és temperamentuma egyaránt megnyilatkozik. Soha annyi változatosságot, soha ennyi sokoldaluságot nem produkált még a divat, mint e nyáron!

 

Ennek kifejtésére rendkivül alkalmasak a pompás szinekben ragyogó lenge szövetek – az ezernyi variációban szőtt selymek – de fő –és legfontosabb marad mindig a jóizlés és jó szabás.


Mindenkor – minden alak megtalálhatja a magának megfelelőt, mindenki kiemelheti egyéniségéből azt mi a kiemelésre legalkalmasabb. – Minden árnyalata az arc-szinnek, hajnak megtalálhatja a megfelelő keretet, mely igéző, észbódító jelenséggé varázsolja a nőt. Fényképészünk megörökítette lapunk számára a párisi divat legujabb csodaalkotásait: 1. és 4. sz. kép. Alkalmi ruha fehér selyemből, tüllboritással.


A könnyü fodrok széleit gyöngysorok fejezik be; a derekat vállkendő disziti. Az első képen látható a pompás öltözéket kiegészítő remek esti köpeny is. 2. sz. kép. Pliszirozott batiszt ruha, pliszirozott csipke tunikával. A brokát bluzot fekete bársony határolja, elől szalagcsokor hosszu csüngőkkel. Ezeknek a végén gyöngyrojt. 3. sz. kép. Fekete charmeuse (sarmőz) ruha, háromrészü fokozatos tunikával. A három fodrot pompás csipke alkotja. Az ujjakon csipkefodor. Övvonalban a csipke alatt széles fekete bársonyöv. Az ujjakon dudor dísz.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98