Dtum
Login with Facebookk
1913 | Augusztus

A Déli vasut fejlesztései a magyar hálózatnál

Lépésfalva-Somfalva állomáson a felvételi épületre második emelet, továbbá kettős őrház épitése. 

Lajtaszentmiklós állomáson hármas őrház épitése, Nagygorica állomáson vágányszaporitás, Budapest állomás teherpályaudvarán villamos világitás és a városi vizvezeték bevezetése, valamint vágány-szaporitás, Szabadbattyán állomáson vágányszaporitás és az árufélszer meghosszabbitása.

Balatonvilágos, Zamárdi, Szárszó, Bélatelep, Balatonberény megálló helyeken a felvételi épületekhez toldaléképületek létesitése, Máriatelep állomáson a raktárvágány meghosszabbitása, Zala-szentjakab forgalmi kitérő rendes állomássá való kibővitésének folytatása, Bodajk állomáson csonkavágány épitése, Harka-Kópháza állomás felvételi épületének kibővitése toldaléképülettel, Szombathely állomás vágányzatának ideiglenes kibővitése. 

A mellékvágányok szaporodása a magyar hálózat összes állomásain 4.379 km-t, az ujonnan fektetett X-rendszerü váltóké 16 darabot tesz ki. 

Budapest állomáson az irodaépület harmadik emeletének épitése befejeztetett. 

Szabadbattyán és Oszkó állomásokon a rakodópontok meghosszabbitása. 

Komárváros állomáson 30 t hordképességü uj waggon-hidmérleg befektetése és rakodó-minta felállitása. 

Máriatelep és Murakeresztur állomásokon pályafentartási raktárak létesitése irodafülkékkel, irodafülkék hozzáépitése a pályafentartási raktárhoz Martonvásár, Székesfehérvár, Siófok, Szántód, Balaton-boglár, Csáktornya, Murakirály-Perlak, Kotor-Alsódomboru, Komárváros, Acsád, Dömötöri, Gelse, Zákány, Berzence és Lekenik állomásokon. 

A székesfehérvári mühelyben a mozdonyszereldének kibővitése toldaléképülettel a vizvezetés és gőzfütés bevezetésével együtt, valamint uj tisztitógödrök épitése a kocsiszereldében és a kocsifelállitáshoz szükséges vágányzat szaporitása a nevezett mühely területén. 

Nagykanizsa állomáson a félköralaku fütőház kibővitése 12 mozdony-állással, valamint az ottani vizvezetékek és vágánylétesitmények kiegészitése a vonat-mozgósitás céljaira. 

A nagykanizsai fütőháznak lágy vizzel való ellátására szolgáló telep befejezése, Budapest állomás teherpályaudvarán uj vizvezeték-összeköttetés létesitése 4 uj vizmérő felállitásával együtt, Murakeresztur vizállomás kiegészitésének munkálatai. 

Zalaszentiván és Nagygorica állomásokon egy-egy teljes központi váltó-állitó és biztositó-berendezés létesitése, Szabadbattyán és Máriatelep állomásokon a biztositó-berendezések kiegészitése, különböző, biztositó-berendezésekkel már felszerelt állomásokon 8 darab előjelző felállitása, Budapest állomáson egy-egy semaphornak kisérletképen való berendezése acetylen-dissous-gáz és villamos izzófény-világitás számára.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98