Dtum
Login with Facebookk
1913 | Augusztus

Nemzetközi kerékpárverseny Budapesten

Az utóbbi időben nálunk rendezett nemzetközi sportversenyek között egyike volt a legérdekesebbeknek a Millenáris pályán vasárnap lefolyt nemzetközi kerékpárverseny. A Ferencvárosi Torna Club rendezte ezt a mérközést, amelyben kiváló kerékpárosok vetélkedtek egymással a győzelemért.

Részt vett a versenyben két hires osztrák kerékpáros is: Puhrer és Perreson, akik már többször kitüntették magukat más versenypályákon és most is a diadal reményében jött Budapestre, a Ferencvárosi Torna Club meghivására. A sportemberek most sem csalódtak e két kitünő kerékpárosban: elsők lettek ők a páros versenyben, ezenkivül Perreson még a térelőny-versenyből is győztesen került ki.

Az érdeklődésből és a győzelemből kijutott a kitünő magyar kerékpárosnak, Vassnak is, aki az MTK tagja; ő lett az első az 1 kilométeres bajnokversenyben. Nagy lelkesedést keltett a győzelme a tengernyi közönségben, ünneplése közben kerékpárostól együtt felemelték a levegőbe.

A tandem-verseny Szamek-Pirity (FTC) győzelmével végződött, a FTC és a MTK közti kerékpár-póló mérkőzésből pedig a FTC került ki győztesen 2:1 arányban és ezzel megnyerte az 1913. évi póló-bajnokságot. A versenyt több ezer főnyi közönség nézte végig nagy érdeklődéssel s a kerékpársport külföldi hivei közül is többen jöttek Budapestre.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A motorverseny startja Vass kerékpárral a magasban
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98