Dtum
Login with Facebookk
1913 | December

A KAOE junior birkózó versenye

November hó 30-án rendezte a KAOE országos junior birkózó versenyét Andrássy-uti disztermében. Ez a verseny korántsem volt oly nagyszabásu, mint azt a kétheti Postás verseny után remélni lehetett, de mégis voltak mérkőzések, melyek izgalmas voltukkal feledtették a verseny szépséghibáit.

A megszokott népes mezőnyök helyett csak itt-ott lézengett egy pár pehelysulyu, kik oly szánalmas dolgokat produkáltak, aminőt junior-versenyen még keveset láttunk. A sulycsoport győztesének, Waldnernek ugyszólván küzdelme sem volt s győzelmének értékét eléggé redukálja az a körülmény, hogy az előbbi Postás versenyen még csak helyre sem jött. E sulycsoportnak legjobbjai a győztesen kivül Jánosi és Schnütz voltak, kik csak különös balszerencséjük folytán kerültek a 3-ik, illetve 4-ik helyre.

A könnyüsulyban igen szép távolság került össze. Biztató fejlődést árult el Neumann, kinek ilyen formajavulás mellett a közeljövőben le kell tennie juniorságát. E sulycsoport legélvezetesebb küzdelmét Stern és Fejér produkálták döntőmérkőzésük alkalmával, melyből félórai változatos és szép küzdelem után a rutinosabb Stern került ki győztesen. Stern személyében régi jó birkózó tette le juniorságát.

A közép a) csoport meglepetés hozott. A favorit Nott ismét lemaradt s a MAFC fejlődésképes birkózója, Golubisicc, győzött. Jól dolgozott még Lacka is.
A másik két sulycsoport nyílt lévén, a közép b) sulycsoport győztese Ruzicska lett, ki 10 percnyi izgalmas mérkőzés után győzte le Miskeyt.

A nehézsulyban Előd elég könnyen győzött a még tréning nélkül levő Schwarcz Ernő ellen. Előd semmi különösebb formát nem mutat. Ebben a sulycsoportban uralkodnak jelenleg a legrosszabb viszonyok s a sivár előjelek után, itélve a szezón folyamán rendezendő nyílt versenyek sem igérnek különös attrakciókat a hazai nehézsulyuak között.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98