Dtum
Login with Facebookk
1913 | Szeptember

MTK – WSC 6:2 (3:0)

Hungária-ut, Biro: Schuberth M. Ferenc. 7000 néző.

A WSC és az MTK találkozása mindig a legfairebb keretek között zajlott le s ebben a tekintetben most sem cáfoltak rá a hagyományokra. Pompás passzjátékra, a szélsők gyors lefutására és idejében történő centerezésére alapított játékot produkált az MTK s elsősorban ennek köszönheti a rendkivül értékes, szép eredményt.

Koronája volt a matschnek az MTK nagyszerű halfsorának a játéka. A Biró – Hlavay-Vagó triász ma megpecsételte az a véleményt, hogy ilyen halfegyüttest magyar csapat még nem vallhatott a magáénak.

Kiváltképpen Hlavay volt nagyszerű, ő volt a mozgatója a friss, ötletes, fáradhatatlan, a támadást és védelmet egyformán támogató játéknak. Teljesítménye a halfsornak annál is szembetünőbb volt, mert a hátvédek határozottan gyöngék voltak.

Az ő terhükre irando a WSC két goalja is. A bécsiek áttörése csakis a beckek hibájából sikerült a jó szerencse, hogy Knapp csodás formában volt. Kitünően helyezkedett a nagy flegmával nézett szembe minden veszedelemnek.

A csatársorról csak a legnagyobb dicséret hangján nyilatkozhatunk. Remek mezőnyjátékok folytattak s az akciók befejezéseképpen nem fukarkodtak az éles lövésekkel.
A bécsi csapatnak cseppet sem szegte a kedvét a kékfehérek produktiv játéka és elejétől végig ambicióval és kitartással törtetett előre. A WSC régi csapatából csak Müllert, Braunsteinert.

Márz II-öt és Schmiegert láttuk viszont, a többi uj ember, Braunsteiner mint középcsatár sokszor magára volt hagyva s különben sincs már olyan formában, mint reprezentativ hátvéd korában volt. Veszélyes lövései voltak Schmiegernek.

A 4 p.-ben Kertész csinálja a vezető goalt, a 27 p.-ben Rácz az egymásba futó bécsi hátvédek közt gyönyörű lövéssel szerzi meg a második és a 39. p.-ben Kertész III. a harmadik goalt.
A második félidő első percében Rácz juttatja csapatát a negyedik goalhoz. Az 5. p.-ben Braunteiner szerzi meg a bécsiek első goalját a 7.-ben foul miatt 11-eshez jut a MTK s Révész ebből goalt lő. A 10. p.-ben Taussig beadásából Rácz az MTK hatodik és hét perc mulva Schmiger a WSC második goalját lövi.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Az FTC úszóversenye Az FTC úszóversenye
A magyar úszósport, amely mindenkor a világ legjobbjai közé...
Apróságok Apróságok
Heltai Jenő, a debreceni szinház volt igazgatója, megvette az Astra...
A czukrászlegény drámája A czukrászlegény drámája
A Kálvin-tér 5. számu házban a minap Kovács Lajos 26 éves...
A magyar nemzet ellen A magyar nemzet ellen
A választási törvényjavaslat tehát szőnyegre kerül. Andrássy Gyula...
A sport-hóbort ellen A sport-hóbort ellen
Egy szerencsétlen pozsonyi tanár összeroncsolt holtteste szomoru, de...
Az ünnep árnyéka Az ünnep árnyéka
Az író a közlelkesedés láttán hajlamos lesz arra, hogy kihúzza...
Vasárnap Budapestre hozták a kemenci erdészlakban elfogott szélhámos kegyelmes asszonyt Vasárnap Budapestre hozták a kemenci erdészlakban elfogott szélhámos...
Már hosszabb idő óta országosan körözik a hatóságok a...
Az odesszai rémnapokból Az odesszai rémnapokból
Azokat a kegyetlen mészárlásokat és üldözéseket, melyeknek...
Szónoklás közben tartóztattak le egy ál-csász. kir. kamarást Szónoklás közben tartóztattak le egy ál-csász. kir. kamarást
Két esztendővel ezelőtt a budapesti városparancsnokság tudomására...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98