Dtum
Login with Facebookk
1914 | Február

Csúfos vereség: WAC – BAK 10:2 (3:1)

Üllői-ut. Biró: Izsó László 8000 néző.


A BAK bosszantóan gyönge játékával és készületlenségével a legteljesebb mértékben rászolgált a csufos vereségre, csak az a szomoru, hogy páratlanul álló blamázs érte a magyar footballsportot. is.

 

Hasonlóan lesujtó, osztrák győzelemre alig akadunk a football anneleseiben. S ezt főképpen a BAK kapusának, Györgynek köszönhetjük, a kinél indolensebb, könyelműbb játékot kapus sohasem produkált.

Több esetben meg sem kisérelte a védést s egykedvűen nézte, hogyan megy be a labda a kapujába. De Györgytől eltekintve, rossz volt a csapat tagjainak a legnagyobb része.


Galos, Glatter és Neubrunnt helyettesítő Kucsera semmit sem tudott. Deutsch a második félidőre kifulladt, Cseh – bár két goalt lőtt – igen gyönge a center pontján.

Leszólás csak Krauszt, Okost, Kordát és Ludvigot nem illetheti. A WAC a leghízelgőbb jelzőket is kiérdemelte, óriási tetszést aratott játékával. Halfsora brilliáns, backjei gyorsak csatársora a legelső klasszist képviseli.

Az öreg Studnicka mint összekötő még mindig lelke a fairen, óraszerkezethez hasonlítható pontossággal dolgozó csatársornak. Little a második félidőben kolosszális dolgokat produkált, Neumann pedig a régi, biztos goallövő.

A BAK heves tempót diktálva a 3-dik p.-ben Cseh révén goalt csinált, amelyre a WAC a 12. p-ben Heinlein goaljával felelt. A gyakori osztrák támadás Studnicka második (39 p.) és Neumann harmadik goalját hozta. (41 p.)

A II. félidő elején még volt egy kis élet a BAK-ban, de a WAC csakhamar megsemisítő fölénybe jutott s a 8. p.-ben Neumann, a 9. p-ben Studnicka, a 12. p.ben Neumann lőtt goalt.


A 16 p-ben Cseh fejes goalja szakította meg a sorozatot, amelybe Kirchsteiger illesztette a 7., Neumann a nyolcadik, Ludvig öngoalja a kilencedig és Glatter fouljáért ítélt 11-esből Neumann a tizedik goalt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A csapatok (WAC-BAK 10-2) Jelenet a mérkőzésből (WAC-BAK 10-2)
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98