Dtum
Login with Facebookk
1914 | Július

Közlekedési kishírek

Uj vasut a Bácskában

A legujabb bácskai vasutvonalnak, a szond-hódsági vasutnak, épitési munkálatai már annyira előre haladtak, hogy az illetékes körök véleménye szerint a vasutvonal már szeptember 1. napján átadható lesz a forgalomnak.

A helyi érdekü vasutvonal, mely mindössze 21 kilométer hosszuságu, a Máv. kezelésében fog állani. Közbeeső állomásai: Militics és Doroszló. A pályatest magas épitményei már teljesen készek. 


Uj vasutvonal Árvamegyében

A polhorai vasut kérdése legközelebb valóra fog válni.
Szinnyei-Merse István, Árva megye főispánja és Ghillány Sándor báró bobrói képviselő mindent megtesznek a régóta tervezett vasut létesitése érdekében. Az Árvai Uradalom 1,100.000 koronát szavazott meg a vasut céljaira.

Hogy az uj vasut az árvai vonalból Turdosinban vagy Trsztenán fog-e kiágazni, az még eldöntve nincsen. Az uj vasutnak Árvaváraljáról való vezetésének eszméjét, bár ez volt a legjobb és közgazdaságilag a legjelentősebb, a nagy költségek és a még nagyobb technikai nehézségek miatt elejtették. 


A Magyar Királyi Folyam- és Tengerhajózási r. t. igazgatósága közhirré teszi, hogy Vezseny állomást árviz miatt további intézkedésig az összforgalom számára megszünteti, továbbá, hogy Temessziget megállóhelyet folyó évi julius hó 2-ával az összforgalom számára megnyitja. 


Első cs. kir. szab. Dunagőzhajózási társaság

A tényleges szolgálatban álló m. kir. állami alkalmazottak a társaságnak Magyarországon és Ausztriában közlekedő személyszállitó hajóin – kivéve a budapesti és zemun-belgrád-pancsovai helyi hajókat – azt a kedvezményt élvezik, hogy az I. vagy II. helyen a közelebbi alacsonyabb hely egész menetdijáért utazhatnak, s ezen kedvezményt állandó arcképes igazolványuk, vagy pedig hivatalból igazolt megkeresvényükre a társaság által esetről-esetre egy utra kiállitott igazolvány alapján vehetik igénybe. 

A Dunagőzhajózási társaság az emlitett kedvezményt most a tényleges szolgálatban lévő törvényhatósági és vármegyei közigazgatási alkalmazottakra, valamint a rendezett tanácsu városok tisztviselőire és a községi és körjegyzőkre is kiterjesztette. 

Felelő szerkesztő: Goldfinger (György) J.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98