Dtum
Login with Facebookk
1914 | Június

A török-görög konfliktus

Az egész diplomáciai világ feszült figyelemmel várja, hogy mit válaszol a porta a görög kormány ultimátumszerű jegyzékére. Magában Athénben nem igen biznak e válaszban és erősen készülődnek a háborura, egy párisi jelentés szerint azonban a hatalmak közbelépésére Konstantinápolyban némi engedékenység mutatkozik. Ellentmond viszont ennek a hírnek az a konstantinápolyi jelentés, mely szerint a kormány behívta több évjárat ujoncait.


Távirati hireink itt következnek:

Páris junius 14.

Diplomáciai körökből eredő jelentés szerint a porta néhány napon belül válaszolni fog a görög kormány jegyzékére. A porta válaszjegyzéke hír szerint nagyon békülékeny hangu lesz. A portának ez az engedékenysége a nagyhatalmak energikus közbenjárásának eredménye lesz. Ugy a hármasszövetség, mint a hármas-entent konstantinápolyi nagykövetei energikusan figyelmeztették a török kormányt arra is, hogy a porta nem számíthat a nagyhatalmak támogatására, ha békét veszélyezteti.


Nagykövetek tanácskozása

Páris, junius 14.

A nagyhatalmak párisi nagykövetei tegnap tanácskozást tartottak, amelyen a török-görög feszültségre vonatkozólag megállapították a helyzet rendkivüli komolyságát. Erről értesítették kormányaikat.

Konstantinápoly, junius 14.

A hadvezetőség behívta az 1887-1893 év közötti évjáratok ujoncait.

Athén, junius 14.

Athénben a hangulat még mindig rendkivül izgatott. Az egész görög sajtó, különösen a kormányhoz közel álló lapok rendkivül szenvedélyes hangon támadják Törökországot s azt követelik, hogy a kormány erélyesen lépjen fel Törökország ellen.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98