Dtum
Login with Facebookk
1914 | Június

Magyarország – Svédország 1:1 (1:0)

Stockholm, junius 21.

Nagy meglepetést kelt az eredmény, a pénteki fölényes győzelem után. A svédek első napon tartalék legénységüket küldték a küzdelembe, mig legjobbjaikat a vasárnapi mérkőzésre tartogatták s ezek aztán bebizonyították, hogy a svéd labdarugó sport legalább is egy szinvonalon áll a mienkkel.

A magyar csapat a következő összeállításban állt fel: Zsák-Rumbold, Payer-Biró, Hlavay, Blum-Rácz (MAC), Bodnár, Rácz (MTK), Schlosser, Tóth.

A csapat a legerősebb, csak egyelőre érthetetlen, hogy miért állították be Tóthot a balszélső helyére, holott ezen a poszton megfelelő formáján alul szerepelt s a svédek erőteljes támadásait csak a nagyszerűen dolgozó védelem hárította el.

A mérkőzés első félidejének első részében a magyarok vannak nagy fölényben. Egymásután veszélyes támadásokat intéznek a svéd kapu ellen, de egy pár labda, meg a svéd védelem kitünő munkája sokáig visszatartja a támadások eredményes voltát.

 

Végre a 30-ik percben egy kornerből sikerül Schlossernek megszerezni a vezetést. A félidő hátralévő részében a svédek vannak többet támadásban, de nem sikerül kiegyenlíteniük.

A második félidő első perceiben a svédek rendkivül heves támadásokat intéznek a magyar kapu ellen, aminek hamarosan meg van az eredménye.

 

A 4-ik percben Börjessen védhetetlen lövése meghozza a kiegyenlítést. E félidő teljesen a svédeké volt, s nagy fölényüket eredményes kihasználását csak a magyar védelem akadályozta meg. Biró a hollandi Thervogt volt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98