Dtum
Login with Facebookk
1914 | Március

WSC – FTC 3:1 (3:1)

Üllői-ut. – 8000 néző. – Biró: Schaschek Ödön.
Az FTC hivei hiába remélték a zöld-fehérek formájának javulását. Hiába tartotta kezében a csapat a kommandót a játék legnagyobb részében, nehány játékosnak tehetetlensége lerontott minden esélyt, viszont az FTC kapuját – bár kevesebbszer forgott veszélyben – nem kerülte el a balsors, főként azért, mert Domonkos ezuttal sem játszotta ki tréningformáját, ugy hogy a goalokat főként az ő terhére lehet írni.

A WSC-ról bebizonyosodott, hogy tényleg megerősödött s rászolgált az osztrák bajnokságban elfoglalt előkelő pozícziójára. A csapat, különösen a védelemben egységes, résztvesz a védelemben Braunsteiner centercsatár is, aki a csapatnak még mindig a legjobb embere.

A csapat sikerével fokozódott a WSC egyik-másik játékosának hajlandósága az erőszakosságra is, aminek Blum és Pataki látták a kárát. Annál sajnálatosabb azonban, hogy a játék végén Weisz és Weinber helyén játszó Kiss olyan modorban feledkeztek meg magukról, amit a bécsiek a magyar footballsport fair voltának s rovására fognak írnia.

E durvaságok okozták, hogy a játékot néhány perccel előbb fujta le Schaschek biró, a ki erélyesebb kézzel megakadályozhatta volna a közönségnek a visszatetsző jelenetek lejátszódását.

A WSC. már az első félidő 7-ik percében eredményhez jutott Braunsteiner révén, a ki a kifutó Domonkos mögött a kapuba juttatta a labdát.
Korner után Weisz támadásából és korneréból Schlosser rugja a kiegyenlítő goalt, miután a Kaltenbrunnerre emlékeztető WSC-kapus – Sindermann – kezéből kiejtett labdát a 18-ik percben a hálóba vágta.

Ezután Pataki teljesen egyedül támadva, biztos goalt hibáz, tulkorán irányított lövésével. Jordan középfedezet lövésére Domonkos későn startol s ezzel a WSC megszerzi a vezetést, majd a beteg Müller jobbszélsőt helyettesítő Sauer által lőtt labdát Domonkos kiejti a kezéből s Braunsteiner a harmadik goalt lövi.

A második félidő elején Patakit fejelés közben elgáncsolják, ugy hogy percekig nem tér magához. Schlosser ép a goallövés pillanatában csuszik el s kiaknázatlanul marad az FTC három kornere is.

Csunya fordulatot vett ezután a játék, Weisz megrugja Linichet, miért a biró kiállítja s folytatja a már félbeszakított játékot. Kiss is megfeledkezik magáról és combon rugja ugyancsak Linichet, akit kivisznek, mire Schaschek lefujja a matchet három perccel az idő letelte előtt.

A bécsi csapatban a fiatal erőkből álló közvetlen védelem kifogástalanul játszott, a halfsorban Jordan volt a legjobb. A csatársor lelke Braunsteiner és Merz voltak, lövéseik azonban gyengék és ritkák, ugy hogy Domonkosnak kevés bravurral és módjában lett volna goalmentessé tenni a kaput.

A FTC-ban Rumbold és Blum a védelemben, Schlosser és Borbás a támadásban nyujtottak elismerésre méltót. Jól megállotta a helyét Kiss is, csak az a kár, hogy a durvasággal lerontotta a sikerét.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Jelenet a meccsből (FTC-WSC 1-3) Pillanatfelvétel (FTC-WSC 1-3) Újabb jelenet (FTC-WSC 1-3)
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Petelei István. Petelei István.
Elvonultan él, az év három szakában Marosvásárhelyt, nyáron pedig...
A rádió diadalútja 3. rész A rádió diadalútja 3. rész
Népszerű és tudományos előadások sorát, idegen nyelvkurzusokat van...
Húszezer év előtti állatképek húszezer éves festményeken Húszezer év előtti állatképek húszezer éves festményeken
A jégkorszak Sixtini kápolnája. Húszezer esztendő! Csak a rideg,...
Holdanként 56 pengővel csökkent a búzatermelés bevétele Holdanként 56 pengővel csökkent a búzatermelés bevétele
A magyar mezőgazdaság sorsa a legnagyobb figyelmet érdemli. Az...
A balkezesség, a szemhasználat A balkezesség, a szemhasználat
Igen érdekes, de csak mintegy 30 éve fölfedezett jelentés, hogy az...
Testvéreink Testvéreink
Ezer bajunkban, szenvedésünkben és nélkülözésünkben, kétségbeesett...
Az Amerikát verő japánok nehezen győztek kosárlabdázóink ellen Az Amerikát verő japánok nehezen győztek kosárlabdázóink ellen
A BEAC-pálya tribünjein divatos slágereket játszik a megafón, a...
Budapesti tornaünnep Budapesti tornaünnep
A főváros közép- és polgári iskoláinak tanulói, háromezer kis diák és...
Truman nagy beszédet mondott Truman nagy beszédet mondott
Harry Truman, az Egyesült Államok elnöke az amerikai tengerésznapon...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98