Dtum
Login with Facebookk
1914 | Március

Kertész II. sulyos balesete

MTK – BAK 1:0 (0:0)

Üllői-ut. 8000 néző. Biró Benedek Aladár.

 

Szomoru emlékezetű marad ez a mérkőzés. Azzá tette azt egy olyan szerencsétlenség vagy baleset, amely körül a megindult mende-mondák football-sportunkat mélyen aláásó helyzetet teremthetnek. A MTK egyik legkiválóbb játékosa, Kertész II. egy Ludviggal való erős összecsapás alkalmával két helyen is eltörte a sipcsontját.

Ez a magában is tragikus eset nemcsak azért emelkedik ki a többi már előfordult hasonló esetek közül, mert egy kiváló játékossal történt, hanem mert a lappangó verziók szerint Ludvig előre készült volna Kertészt harcképtelenné tenni. Ezt a felfogást tükrözteti vissza a MTK-nak a rendőrséghez beadott feljelentése is.

Meg kell várnunk a vizsgálat eredményét, addig még sajnálkozásunkon kivűl egyeben nem nyilatkozhatunk. A tribünről nem lehetett megállapítani a szándékosságot és a biró és két határbiró (Herczogh és Wright) sem minősítették foulnak az összecsapást. Csupán a lappangó vád alapján lehet szándékosságra következtetni, amely ha tényleg beigazolódik, ugy a legelrettentőbb megtorlás követeli.

A szerencsétlenség az első félidő 18-ik percében történt, tehát ugyszólván az egész mérkőzést tíz emberrel játszotta a MTK. Ellenfele váratlanul jól, agilisan játszott. Jó volt a BAK halfsora, elsőrangu volt Ludvig, szinte megfoghatatlan, hogy ily jó qualitásu játékos miért durva.

Az uj kapus Duschek jól bevált, egypár nehéz labdát kitünő technikával fogott, a kapott goalt nem védhette. A csatársorban a jobb oldal volt a jobb. Krausz-Okos pár nagyon sok veszélyes helyzetet teremtett, különösen előbbi gyors lefutásai voltak veszélyesek. Gállos, Révész mellett nem boldogult.

Az MTK érhetően kedvetlenül játszotta végig a matchet. A védelme kifogástalan volt. Révész nagyszerű. A halfsorban ismét Hlavay brillirozott. Vágó és Biró egyformán jók. A csatársor mintha nem is lett volna. Kertész hiánya teljesen megzavarta őket, ugy, hogy rendszeres csatárjátékról szó sem volt. Owen balszélsőt játszott. Konrád II. volt a balösszekötő. Rácz nagyon jó volt, agilis Tanszig.

MTK támad, de Owen fölé lő. Az 5-ik percben veszélyes BAK támadás, eredmény nélkül. A rendkivül erős tempót a BAK diktálja. A 15-ik percben Kertész II. gyönyörű lövését Duschek fogja, majd egy perccel később ugyancsak ő, a kapu fölé lő. A 18-ik percben egy szélről átadott labdát Kertész II. teljes erővel lőni készül, mikor Ludvig belészaladva sipcsonton találja.

A 25-ik percben Knapp véd egy veszélyes labdát, a 27-ik percben ugyancsak ő teszi ártalmatlanná Okos gyönyörű lövését. A 37-ik percben Konrád lövését Duschek kornerre menti. A félidő végén BAK jön fölénybe a 41 és 43-ik percben eredménytelen kornert rug. Az utolsó pillanatban Rácz mellé lő.

A második félidő elején az MTEK teljesen deprimáltan játszik, s erősen védelemre szorul a durván játszó BAK ellen. A 15-ik percben Rácz sikerült kiszökése mégis megmenti a mérkőzést, gyönyörű lövése védhetetlenül a hálóba jut. A 27-ik percben egymásután két kornert rug a BAK, a 30-ik percben az MTK lő kornert. A 37. percben. Rácz jó helyzetből mellé lő, a 42-ik percben Krausz lövését fogja Knapp.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
MTK-BAK 1-0 lábtörés MTK-BAK 1-0
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98