Dtum
Login with Facebookk
1915 | Április

Ételrecept a hadi konyhából

Hogyan készithetünk egy tyukból vagy egy anyányi csirkéből 3 tál ételt?

1. A feltisztitott tyuknak mellét a sarkantyuval egy darabban vágjuk le s a csontról lefejtjük a hust. A többi részét rendes szokás szerint daraboljuk fel. A combot és combtövet a belső oldalon végig hasitván, kivesszük belőlük a csontot. A combról, combtőről és a mellről lehuzzuk a bőrt. A mellhust hosszában kettévágjuk.

Igy a combokkal és combtövekkel együtt 6 darab szeletnek való husunk lesz, melyeket gyengén elverve morzsával kisüthetünk, éppen ugy, mint a borjuszeletet.

2. A szárnyak, hát és oldalrész (rendesen 9 darab) zöldborsó, karalábé vagy paradicsomos metélt paprika főzelékbe használható fel.

3. A nyakat, lábakat, szivet, zuzát, májat, a lehuzott bőröket és a csontokat (ez utóbbiakat, hogy izük jobban kiföjjön, ketté vágva) levesnek használhatjuk fel.

Csakhogy az ilyen leveshez jó egy pici petrezselymes vékony rántást késziteni és tészta helyett rizst, árpakását, vagy metéltre vágott zöldséget tenni bele, mivel ezekhez tejfölt is tehetünk, miáltal a leves ízesebb lesz. Tálaláskor a husrészeket felvagdalva, szintén a levesbe tesszük.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98