Dtum
Login with Facebookk
1915 | Július

Semleges lap az egyhónapos olasz háburúról

A "Baseler Nachrichten" katonai szakirója az olasz hadihelyzetről a következőket írja: Olaszországnak módjában volt nemcsak háborús készülődéseit teljes nyugalomban és kényelemben végigvinni, hanem a háború megkezdését is legjobb belátása szerint megválasztani. Ezek eléggé meg nem becsülhető előnyök, főleg miután Olaszország még az utolsó pillanatokban is lemondhatott volna a háborúról, vagy pedig ha nem volt teljesen előkészülve, további tárgyalásokkal még több időt nyerhetett volna.

 

A mikor azután május 24-én az olaszok átlépték a határt, senki sem lepődött meg ezen. Azóta azonban egy hónap telt el, a nélkül, hogy az olaszok sokkal tovább jutottak volna. Bár napról-napra hosszú hivatalos jelentésekben állandóan sikerekről számolnak be, lényeges eredményt sehol sem érték el. Nagyobb támadás nem volt sehol. Még mindig afféle előharczokat láttunk, a mi annál csodálatosabb, mert erős olasz csapattömegek tényleg hosszabb idő óta felvonultak, holott az ellenfél eddig nem mutat nagy erőkifejtést.

 

Eddig a három erődcsoport (Lantaro, Riva, Trient) közül egyiket sem támadták még meg. Az olaszok egész sikere itt egyes helyeken csak úgynevezett küzdelem nélküli előnyomulás néhány kilométerre és ellenőrizhetetlen hatásu tüzérségi bombázás néhány előretolt őrség ellen.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98