Dtum
Login with Facebookk
1915 | Május

A Duna forgalma

A tulajdonképeni darabáruforgalom, Délnémetország felől, a sokoldalu kiviteli tilalomra való tekintettel, még mindig csökken, azonban annál inkább emelkedik Wien és Budapest között és a főváros felől. Eléggé nagy ezenfelül a hajóállomásoknak helyközi darabáru forgalma is, de nehezen élénkül az átrakodó állomásoké. 

A budapesti kikötőben, a hajók, a héten 131.000 métermázsa darabáru forgalmat bonyolitottak le, melyből a helyben való föladásra 59.000 métermázsa jutott. 

Szenet és kokszot a hajók keveset szállitanak a felső viszonylatok felől, még pedig nemcsak az uszályhajók hiányának, hanem annak következtében is, hogy a vasutnak, erre a célra, mostanában kevés ideje akad. A belföldi szénforgalom a szükségletet teljesen födözi. 

Épületfa, a Dráva felől, ahol a rakodó partokról a viz már legnagyobb részben elapadt, ma már több kerül szállitásra, mint eddig, de rendeltetési helye csak elvétve Regensburg, hanem inkább Wien és Budapest. 

A tüzifaforgalom a viszonyokhoz mérten lanyha, valamint lanyha a megfogyatkozott épitkezés következtében a terméskő-, tégla- és cementszállitás is. Homokot és kavicsot a héten a hajók 122,000 métermázsát hoztak a fővárosba. 

Az utasforgalom, a szomszédos viszonylatokban a nyári lakóknak költözködése, a hosszabb vonalszakaszokon pedig a megjavult időjárásnak következtében, általában élénkül és az utashajók a személyszállitáson kivül az élelmi szereknek és a darabárunak szállitásában is kellő módon részt vesznek, hogy az áru minél gyorsabban rendeltetési helyére jusson. Az utashajóknak forgalma május elsejétől kezdve minden lehetséges viszonylatban megindult.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Az Al-Dunán Bécsi hajó állomás
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98