Dtum
Login with Facebookk
1915 | Szeptember

Németország ereje

Az ántánt most azon töri a fejét, hogy miből telik annyi német katona? Amikor nyugaton a franciák még offenzivában voltak, már akkor megindult keleten az oroszok ellen az általános támadás. Az oroszok azt hitték, hogy a németek nem folytathatják ellenük az offenzivát, mert haderejük jó részét a francia frontra kell vetniök, hogy ott feltartóztassák az ellenséget.

 

Keserűen csalódva látták azután, hogy egyetlen német katonát sem kellett nyugatra vinni s a franciák még sem tudtak semmi eredményt elérni. A németekből mindenhová jut elegendő erő. Kurlandban, Galiciában, Orosz-Lengyelországban egyre "tulerővel" jelentkeznek a németek s ugyanakkor a többi fronton is keményen állanak helyükön. Valóban Németország katonai ereje kifogyhatatlan.

 

Dacára a folytonos nagy harcoknak, a német hadsereg tartaléka még mindig óriási. Rengeteg olyan katonája van még Vilmos császárnak, akikre még nem került a sor, mert nem volt rájuk szükség. Ezzel szemben Oroszország és Franciaország már az összes korosztályokat felsorakoztatta, még pedig olyan sietősen, hogy elegendő idejük sem volt a kiképzésre. Akárhányszor közvetlenül a harctéren folytatták az orosz ujoncok kiképzését.

 

A németországi gyakorlótereken nyugodtan, céltudatosan, a kapkodás legkisebb jele nélkül folyik a tartalék harcra való kiképzése, ugy hogy a német katona nyugodtan kerülhet szembe az ellenséggel.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98