Dtum
Login with Facebookk
1916 | Április

A kalauznők

Bizony, bizony, sohasem lehetett látni annyi pityergő asszonyt nyilvánosan, mint napjainkban. Ha az ember felül a villamosra, mindegyikben talál egyet. És ez az egy – a kalauznő.

 

A kalauznők hisztériásabbak a Lipótváros regényhősnőinél, idegeik úgy zakatolnak, mint a motolla, a kalauznők okkal, ok nélkül, minden második perczben elsirják magukat. Ha valaki rossz jegygyel száll fel, az már kitünő alkalom a pityergésre. Ha egy vidéki úr szakaszjegyet vált, és nem ismervén ki magát a szakaszhatár-beosztások tekervényeiben, egy állomással tovább kocsikázik a meghatározott állomásnál, a kalauznő sir és nem lehet lecsillapitani.

 

Ne bánjanak szigoruan a villamos-társaságok a kalauznőkkel, ne büntessék le őket holmi csekélységek miatt, becsüljék meg a kalauznőket, mert ha azok akarnák azt a folytonos aggodalmaskodást, ami kétségtelen oka annak, hogy olyan sokat sirdogálnak, kiket fognak alkalmazni jegyek osztogatására? Férfiak nincsenek, gyerekeket pedig ugy-e nem lehet? Nagyon furcsa lenne aztán, ha a kalauzok hijján például automatákat kellene majd felállitani és az utasokra bizni, hogy abba beledobják a menetjegy árát.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98